Saturday, 17 September 2016

Valea Crapaturii - 17sept

Pornim spre marea crapatura din Piatra Craiului

Ne si jucam un pic

Ceaiul de la mama este cel mai bun

Carui copil nu-i place sa catere? Mie DA

Tot mai sus, pe crapatura


Unii sunt privilegiati, altii sunt foarte puternici

Sus in Saua Crapaturii 

10puncte pentru provocarea numita Adapost

La vale spre cabana

Sunt fericit... 

Am trenuletul cu mine, de asta sunt fericit!!!

YUHU... si de aici alergam la vale, pana la masina

2 comments:

Ioana Pojoga said...

Am fost si noi sambătă cu Mihai, de cinci ani. Noi am avut probleme, nu mai fuseseram pe acolo, urcaserăm cu Mihai la Curmătura doar prin Poiana Zănoaga şi se pare că nu ne-am documentat bine înainte de a porni pe alt drum. Lui Mihai nu i-a plăcut deloc pe acolo, l-a luat frigul, i se părea prea abrupt, prea lung şi, deşi am avut un ham ca să îl purtăm în spate la oboseală, tot a fost foarte greu, cu plâns şi groază până sus, în şa. E drept că după ce a ajuns la cabană şi-a schimbat impresiile şi a redevenit foarte interesat de tot ce vedea. Voiam să vă întreb dacă voi aţi avut probleme de genul acesta. Oricum, mă bucur că nu suntem singurii care au avut ideea asta; încă ne simţim vinovaţi. Ce-i drept, una e 17 septembrie, alta 5 noiembrie...

Gianina said...

Ioana, imi pare rau de experienta voastra. Pe vale este mai racoare, asa ca ar fi indicat in zile calde pentru cei mici. Ai nostri baieti au 3, respectiv 5ani si le-a placut mult. Cel mare, a urcat fara nici o problema, in zona cu bolovani mari am spus ca este de catarat si atunci entuziasmul a rescut. Cel mic, a urcat 75% singur si cam 25% in carca.
Pentru ca sa nu se plictiseasca noi am inventat un fel de joc cu provocari. Cine vede primul? si atunci diferite provocari au puncte. De ex: cine vede primul un con de brad are 1pct. Cine vede primul un avion pe cer are 5pct (asta in padure, evident), cine vede primul o ciuperca are 3pct, cine vede primul o scorbura are 2pct, cine vede primul o feriga are 3pct, cine vede primul un adapost unde te poti feri de ploaie si vand are 10pct, cine vede primul un copac cu frunze cazatoare (asta la coborare in padurea de brazi) are 5pct, cine vede un paiajen, o ciuperca, o planta din care se poate face ceai, o pasarica, urmatorul marcaj turistic etc. In acest fel copilul nu se plictiseste, este in permanenta cautare, in plus poti sa-l inveti lucruri noi pe care nu le stie (plantele, copacii).