Monday, 24 March 2014

Valea Cernei 22-23 martie


Se anunta vreme calda si buna, asa ca hotaram sa renuntam la tura din inima pamantului propusa de Vulturu' la pestere Salitrari si hotaram sa iesim cu copiii si bunica Geta pe valea Cernei.


Cheile Tasnei - Popasul cu numarul 3

Sambata ne intalnim cu Bubu, Dana si Fane si ne bucuram pentru Vlad care va avea un ortac de joaca. Impreuna pornim la plimbare spre cheile Tasnei. 
Unde-i unul nu-i putere, unde's doi puterea creste. Uite asa, fara nici un stimulent din partea noastra, baietii au mers pe picioarele lor dus-intors de la sosea pana jos la apa Tasnei.

Tati, dar pot sa merg si singur

Pentru ca nu vroiam sa-i ducem in carca pe baieti, am ales sa facem cale intoarsa dupa o partida buna de aruncat cu pietre in apa. 

Bine bine, dar mergem mai jos sa aruncam cu pietre?

Intorsi la Dumbrava vedem o masina de GJ cu numere RUN... hmm, ma duce gandul la Catalin Sanatescu si-l intre pe Alin: o cui o fi masina asta? mai ales ca are postere cu RTR :D Mami ne confirma ca el este, a plecat sa alerge pe traseul de semimaraton a lui Hercules. Ce pacat ca si noi avem acest traseul in plan pentru azi... 

Lasam copiii la somn cu bunica Geta si plecam la alergat. Alin imi prezinta noua varianta de traseu pentru semimaraton.
He he, dar nici un pornim bine spre Inelet, ca ne intalnim cu DJ Trail Race (Catalin Sanatescu). Bucuros de intalnire se hotaraste sa ne insoteasca in alergare.

In Inelet cu Fane (foto: Catalin Sanatescu)

Urcam pana in Inelet, unde stam un pic de povesti cu Fane, care ne asigura ca si anul acesta ne va ajuta sa urcam proviziile cu calul in punctul de alimentare, iar apoi schimbam macazul si o luam in alergare usoara spre Scarisoara, Tatu si coboram in vale tocmai la 9km departare de Dumbrava. Dupa 2km de alergare usoara pe sosea, ii anunt pe baieti ca eu nu am de gand sa alerg inca 7km pe asfalt. Norocul ne surade si ne ia pe toti 3 un tip din Timisoara, care venea de mai sus si era interesat de ursi si lupi. Cand am auzit... am zis ca-i vanator. Fac de proasta si intreb detalii, dar ne bucuram sa aflam ca de fapt lucreaza la un proiect de inventariere a acestor mamifere mari din parc.

Seara stam la povesti cu Catalin, Suca si Elena, care au venit sa doarma cu cortul in vale, ei fiind in tura cu biciclete.

Dumica dimineata Fane si Alin baga un antrenament matinal in viteza. Eu aleg odihna.

In poiana cu mic cu mare (foto: Catalin Sanatescu)

Ne reunim cu totii in poiana la soare, la leneveala, la spart nuci. La pranz Catalin ne intreaba daca mai mergem pe Arjana sau nu? caci discutasem sambata. Desi eu am zis ca nu mai am chef de Arjana, Alin dupa antrenamentul cu Fane a zis ca mai bine facem o plimbare cu copiii... totusi, cum sa-l dezamagim pe DJ Trail Race?  si ne hotaram instant, ca da... dam o fuga pana pe Arjana.

 
Am pornit spre Arjana cea frumoasa

Alin - deschizatorul de trasee

Traseul lui Alin spre Arjana

Echipati minimal o luam la deal, pacaliti de Alin ca facem 1 ora si un pic, ca sunt vreo 5km. Ajungem pe Arjana dupa 2ore si ceva, iar distanta cu doar 50% mai mare. Nu ne pare rau, caci Alin ne-a dus pe coclauri, pe-un traseul de-a lui... pe ceva jgheab cu grohotis. Catalin zicea sa nu il aratam lui Balan, ca va veni la iarna cu schiurile pe aici :)

Arjana

La coborare Catalin imparte cu noi un baton si astfel savuram cu totii cate o treime de baton.... yami ce bun... si o luam la vale in alergare usoara. Dupa 3ore si jumate suntem in vale, dezamagiti ca nu mai este ciorba la Dumbrava.


Mancam ce ne-a mai ramas, strangem bagajele si fiecare spre casa lui.
Ne-am bucurat foarte mult de intalnirea cu Bubu, Dana, Fane si Catalin. Cu siguranta acest sfarsit de saptamana nu ar fi fost la fel de frumos fara ei.


1 comment:

Adriana said...

Un mod de a incepe in forta o saptamana care se anunta reusita dupa un astfel de weekend. Soare, familie si activitate outdoor. Ce poti sa-ti doresti mai mult de atat.

Felicitari pentru initativa si la cat mai multe iesiri....si articole desigur, ca sa ne bucuram si noi