Saturday 28 March 2009

Hervis 1/2 Marathon - Praga 28 mar

AM REUSIT! Am reusit pentru prima oara in viatza mea sa beau o bere intreaga doar eu... o halba de 0.5l plina cu bere ceheasca, nu credeam vreodata ca voi reusi, dar iata c-a trebuit s-alerg semi-maratonul ca sa fiu in stare sa beau o bere.

Valeriu cusand sponsorul pe tricou

Tzrrr-tzrrr-tzrrr... suna telefonul sa ne trezim, azi este ziua cea mare, ziua de concurs, dar alarma suna degeaba ca noi suntem treji de vreo 2ore, febra si emotziile concursului ne-au trezit dis-de dimineatza. Numerele de concurs si sigla cu sponsorul nostru, Alcatel-Lucent, stau deja cusute pe tricouri de cu o seara inainte, asadar acum dimineatza nu mai avem ce sa facem. Emotziile ne tot trimit la baie, iar nerabdarea la linia de start.

Pregatiti de concurs... plecam de la Chili Hostel
(cei 4 alcatelisti alergaretzi: Luci, Gianina, Alin, Valeriu)

Lume multa... participantzi si sustinatori

Iata-ne la linia de start, mai sunt 25minute pana la start si timpul se scurge foarte greu, asa ca sar ca mingea, ma incalzesc, fac fandari si ard de nerabdare sa inceapa o data cursa.

Parada de la start... cine a putut-o vedea...
(noi eram prea in spate ca sa ne dam seama ca exista asa ceva)

START (-ul pentru albi) - poza luata de pe site-ul oficial

PAC... s-a dat startul. Toti cei aliniatzi la start facem galagie, atmosfera este incendiara... dupa cateva secunde bune inaintez vreo 2-3pasi, apoi stam, iar inca 5-10 pasi, stam, incepem sa inaintam fara pauze, pasul se mareste... sunt aproape de start... si dupa 3min trec si eu linia de start.

Gazelele negre sau primii concurentzi
(defapt nu sunt chiar primii, pe primii 2 nu i-a prins in poza... mult prea rapizi)

Primii 3km - poza luata de pe site-ul oficial

Am un kilometru de concurentzi in fatza mea, si imi este imposibil sa alerg la ritmul pe care mi l-as dori... nu am pe unde, pe la mijloc nu pot, ma trag pe margine si incerc sa ma strecor printre concurentzii mai lentzi din fatza mea. Ba sunt pe marginea din dreapta, ba pe stanga. Alerg cu ruperi de rimt, ba fac jogging in spatele unora pe care nu am pe unde sa ii depasesc, ba bag sprinturi scurte cum intrezaresc o portitza intre 2 concurentzi. Observ apoi ca unii semnalizeaza depasirile intinzand bratzul in fatza. Adopt si eu stilul si parca e ceva mai bine.

Alin la km 11

Dupa aproximativ 3km reusesc sa depasesc puhoiul de oameni. S-a terminat prima etapa: etapa de slalom cu ruperi de ritm si urmeaza etapa "baga tare sa recuperezi". Nu vad decat concurentzi si vreau sa ii depasesc pe rand, catzi pot din ei.
Traseul in unele locuri coboara pe sub poduri si atunci imi zic: "coborare, aici trebuie sa bag, ca ii la vale, nu am scuza", apoi urca: "urcare, trebuie sa bag sa nu stric media".
Ajung la kilometru 5 ma uit la ceas am 22min, secundele nu le zaresc. Yuhuuu! Ma bucur ca stau bine cu timpul. Aici este primul punct de refreshment, iar un pahar de apa si incerc sa beau o gura, dar imi intra pe nas; arunc paharul si renuntz. Merci, nu vreau apa in nas si nici sa ma opresc nu vreau. Tunel: "aici ii racoare, trebuie sa bag, doar sunt conditzii bune de alergat", pe la jumatatea tunelului incep sa simt noxe de masini, desi circulatia este inchisa, noxele au ramas: "trebuie sa bag tare sa nu ma axfisiez aici".

Lucian la km 11

Ajung prin centrul orasului, lume multa care ne sustine, muzica si voie buna, o placere sa alergi. Unii ne intind mainile ca sa batem palma cu ei. Trec pe langa formatzii de muzica si parca daca prind ritmul muzicii, alerg mai bine. Trec de km10 fara sa imi dau seama unde a fost exact, observ doar punctul de refreshment, dar nu, merci, nu mai vreau apa in nas.
In continuare sunt atenta sa o vad pe mami, inainte de km11 trebuie sa fie undeva acolo, ea este fotograful nostru cu experientza zero, dar bine ca este. O vad, ea inca nu ma vede, asa ca fac cu mana ca sa o fac atenta.

Am ajuns si eu la km 11
(sunt cea mai zambareatza concurenta din poza)

Soarele ma incalzeste si incep sa caut zonele umbroase, trec de km 12 si vad pe sens opus km 15 fac niste calcule rapide si imi dau seama ca am mari sanse sa-l vad pe Alin, asa ca-l caut cu privirea printre concurentzii de pe sens opus, caut un tip care alearga bine in tricou albastru. Uite il vad, ii fac cu mana, dar este prea concentrat tipul asa ca il sustin: "Hai Alin!!!" si m-am facut vazuta, eu concurenta de la km 13.
13... 14... si am ajuns si eu la km 15, ultimul punct de refreshment inainte de finish. Ma uit la ceas 1:09 stau foarte bine. Buzele imi sunt uscate rau, as bea o gura de apa, dar nu pe nas... asa ca iau un pahar, imi torn apa in mana si beau 2 pumni de apa. Beau este mult spus, imi umezesc buzele si gura.

Trecuta de km 20... inca mai pot schitza un zambet

Ultimii 6 km nu sunt usori, dar unul cate unul, in ritm mai scazut, trec si ei si iata-ma zambind la linia de finish. Mi-am indeplinit visul si reusesc sa termin in 1:39:40.

No comment - poza crop-uita de pe site-ul oficial

Ultimul concurent 3:04:55 la 72ani

Sosirea

Echipa Alcatel-Lucent

Fericirea de la finish (By Lucian)

Echipa Brasiliei

Baietzii inca mai pot, eu nu

Multumiri fotografei, multumim mami

Clasamentul oficial s-a facut in functie de startul oficial dat de pocnetul pistolului, dar noi am ajuns la linia de start dupa 1:14 Alin, respectiv 3:05 eu.
Noua insa ni se pare mai relevant clasamentul real, dupa timpul real masurat de cip-urile fiecarui concurent din momentul din care a trecut linia de start.

Deci clasamentul real:
Alin: timp 1:27:21, pozitzia 241 la general din 4537 de finalisti, pozitzia 218 la masculin din 3499 care au terminat cursa.
Gianina: timp 1:39:40, pozitzia 902 la general din 4537, pozitzia 63 la feminin din 1038 fete cate au terminat cursa.

Si clasamentul oficial:
Alin: timp 1:28:35 , pozitzia 262 la general, pozitzia 238 la masculin
Gianina: timp 1:42:45, pozitzia 1023 la general, pozitzia 82 la feminin

Medalia

Romanii de la Praga:
241 Alin Tanase 1:27:21
356 Irina Chirescu 1:30:21
412 Lucian Lacan 1:31:56
902 Gianina Tanase 1:39:40
2650 Valeriu Dobrescu 1:57:59

Pe Irina Chirescu nu am cunoscut-o din pacate, am vazut-o doar in clasament, ea este din Bucuresti si este inscrisa in RO MARATHON CLUB. Felicitarile noastre Irina!!!

PS. Multumim sponsorului Alcatel-Lucent care ne-a facilitat deplasarea si participarea la concurs si echipei HR de la Alcatel pt sprijinul acordat.

12 comments:

Cristi Trandafir said...

Bine mah !!!!!

Unknown said...

Super!
Si voi si Luci!
Bravo!

Calin.Crainic said...

felicitari! multe felicitari! sunteti buni, extraordinari, toate atributele din lume!

Calin said...

Felicitari! Super timpi! Sunt mandru de voi!
Invitatia pentru Antwerp 10 Miles e inca valabila (26 aprilie)!

P.S.: E important sa te hidratezi in timpul cursei. Daca apa e in pahare de plastic, exista o solutie: strangi in mana gura paharului astfel incat sa ramana doar o gaura prin care bei. (la Anvers for fi sticle de energizant cu "suzeta" :))

Gianina said...

Suna bine 10 miles, dar pana la Antwerp sunt vreo 1020miles, astea sunt mai greu de parcurs pentru noi :). Multumim de invitatie Calin, de data asta nu o putem onora, dar nu se stie niciodata cand te vom vizita.

romeo said...

BRAVOOOO!!!!

Matei Laudoniu said...

bine ma!!!!

Unknown said...

Bravo!
La mai mare :)

Nico said...

Bravo voua !!!! Felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cosmina said...

BRAVOOO!!! felicitari!!!!

Anonymous said...

Bine dragilor! Un inceput bun. Sunt optimist ca are cine ma ingriji la pensie. Ca sa o citez pe Gianina: Bagati mare.
:-)
T

Anonymous said...

Salutare echipei Alcatel! Va multumesc pt felicitari si va doresc mult succes si voua in continuare , mai ales ca ati scos un timp foarte bun. Imi pare rau ca nu v-am cunoscut, cred ca am fost foarte aproape dar fara sastim :) Mi-ar placea sa ne intalnim la viitoare alergari si sa tinem legatura. Irina Chirescu