Friday 14 November 2008

Similan Islands 14-15 nov


Nu mai este mult si vom parasi tara zambetului... asa ca ne concentram sa fim cat mai eficienti si sa vizitam cat mai mult in zilele ramase. Ne amintim ca Dana ne-a povestit ca le-a placut mult pe Koh Surin incat au stat 17 zile acolo... asa ca deschidem din nou Lonely Planet-ul si ne documentam. Aflam ca tot in zona mai este un parc maritim national care nu este de ratat, Similan Islands si mai aflam ca Koh Surin-ul se deschide doar in 16 noiembrie, din pacate nu mai avem timp sa ajungem si acolo.
Asadar ne imbarcam din Phuket spre Khao Lak, locul de lansare spre Similan Islands.

Barci pescaresti

Nici o barca fara orhidee

Loc de joaca pt Sfarma Piatra

Plaja pe Koh Similan

Numele de Similan provine din limba malaieza si inseamna 9, adica numarul de insule care formeaza acest arhipeleag. Ne oprim pe Koh Ba Ngu (insula numaru' 9) pentru snorkelling. Pacat ca nu putem face poze in apa... privind prin masca de snorkelling... ma simt ca intr-un documentar de pe Discovery Channel... multi pesti colorati, corali... dar degeaba, cuvintele sunt prea sarace ca sa pot descrie ceea ce vad.
Dupa tura de snorkelling facem un popas pe nisipul fin al celei de-a 8 insule Koh Similan. Alin urca pana la viewpoint si imi aduce si mie (prin intermediul aparatului foto) minunata priveliste din varf, eu fiind un pic zdruncinata de valurile marii, prefer sa lenevesc pe plaja.

Golfulet

Relaxare

Vedere aeriana

Valurile mari si viteza mare a speedboat-ului ne face sa ne intrebam... oare cum a supravietzuit Cata 5 luni fotograf pe vapor? Dupa vreo 2h de balanganit si un pic de rau de mare... ne bucuram ca ramanem peste noapte pe insula numaru' 4, Koh Miang, si speram ca maine valurile vor fi mai ingaduitoare.
Plaja de pudra si marea cristalina ne ajuta sa ne revenim repede, asa ca profitam din plin de ultimele clipe in paradisul Thailandei.

Hutza-hutza

Ce sa fie? Ce sa fie? Un coral

Fiind un parc national, natura este conservata pe cat posibil, asadar civilizatia se rezuma la doar cateva constructii: restaurant, baie, dushuri si cazare la cort. Exista si ceva bungalow-uri, dar erau in renovare... asadar am petrecut o noapte la cort.

Ultimul apus la marea Andaman

Cu soarele in bratze

Noi2 in tineretze :P

Crabul cu cochilie

Ultima zi la mare am ales sa lenevim pe nisipul fin chiar daca am avut posibilitatea unei ultime ture de snorkelling, mai ales ca zona este cotata ca fiind in primele 10 cele mai faine locuri de snorkelling din lume.

Plaja mica de pe Koh Miang

Cu gandul acasa

Plaja mare de pe Koh Miang

Aceasta minune numita Thailanda a tinut pentru noi o luna...

Am incalecat pe-o craca... si v-am povestit luna toata

1 comment:

Dan Gheorghe said...

frumoase poze. ele spun o adevarat poveste !