Saturday 9 May 2009

In pasi de alergare - 9, 17mai

Daca se nimereste vreun we in care sa nu plecam pe munte, nu stam locului, ci ne gasim de alergat. Primavara asta avem in plan mai multe participari la evenimente legate de atletism. Dupa semi-maratonul de la Praga, urmatoarele 2 obiective sunt concursul de atletism Alcatel-Lucent (ALU) si Crosul Firmelor din Timisoara.

Sambata, 9Mai - Concursul de atletism ALU

Concursul de atletism ALU a devenit deja o traditie, e la editia a 7-a si de fiecare data Lucian Lacan este un inimos organizator.

Lucian Lacan - organizatorul

A avut energie si pasiune si s-a ocupat singur de toata organizarea si ne-a surprins pe toti cand sosind pe stadionul 2MV al Politehnicii, niste plicuri de concurs ne asteptau pe fiecare dintre noi. Plicurile sunt imprimate cu poze de la fiecare din editiile trecute, o placuta aducere aminte, iar inauntru gasim un tricou si o sepcuta cu sigla ALU, precum si numarul de concurs individual. Daca nu am fi alergat pe stadion am fi avut probabil si foaia cu traseul ;)

Plicul de concurs

Ce sa mai zic ca Luci a adunat si un intreg staff tehnic aferent: fotografi oficiali de concurs, medic de concurs, arbitru la cronometraj. Deci concurs serios, nu gluma ;)
Luci se vede ca dupa cele ce-ai vazut la un concurs bine organizat, la semi-maratonul de la Praga, ai adunat si experienta de organizator :P Felicitarile noastre pt organizarea impecabila!

Schimb de stafete

Sunt mai multe probe: sprint 200m, stafeta 4x400m atat pt fete, cat si pt baieti, apoi 3000m baieti si intrecerea se incheie cu probele 5000m fete si 10.000m baieti.
La acestea din urma particip eu si Gianina.

Gianina alearga ca si negrii de la Praga

Gianina in proba de 5000m: Nu-i usor!

Gianina: Targetul meu pentru acest an era sa scot sub 22'. La antrenamente cel mai bun timp am scos 22'17'', dar mi se parea destul de greu sa scot sub 22' si nu prea credeam ca voi reusi, mai ales ca afara era o zi insorita si prea calda pentru 9mai. Dupa primul km sunt anuntata ca am 4'03''... UAU este surprinzator de bine, fac repede niste calcule in cap si imi dai seama ca am sanse sa imi ating targetul, lucru care se si intampla, trecand linia de sosire la 21'58'' dupa start. Yuhu... sunt fericita, am reusit!!!

Ce medalie frumoasa am primit!

Podiumul la 5.000m fete

Pe locuri...

Obiectivul meu pe 10km e sa-l bat pe Tibi :D Anul trecut nu prea eram antrenat, Tibi m-a intrecut, si-a batut si recordul personal 39'40", gratie si antrenamentelor sale pt participarile la maraton.
Acum insa simt efectul benefic al antrenamentelor pt Praga, ma simt in varf de forma si sunt pe val cu antrenamentele, asa c-am profitat si-am tras de mine antrenandu-ma serios pt 10km. Mi-am stabilit o cadenta perfecta pt 10km si la antrenamente reusesc sa alerg ca un metronom: am diferente de maxim 1sec pe tura de 400m de stadion.

Baietii lupta cu timpul

Nu-i usor nici la 10.000m

Azi e foarte cald, soarele ne bate in cap, nu-i un timp propice pt alergat, insa cum atmosfera unui concurs motiveaza intotdeauna, alerg mai bine decat la antrenamente. Reusesc sa maresc ritmul la 3'55"/km, alerg fantastic si imi spulber efectiv recordul personal pe 10km: scot 39'18". Tibi vine al 2-lea cu 42'21", iar Vali ocupa locul 3 cu 42'41".

Poza de santaj: Felicitari pentru locul I

Podiumul 10.000m baieti

Anul asta a fost si recordul de participare: 36 de concurenti am numarat eu... desi e cam putin pt o firma cu aproape 2000 de angajati.

Atletii alcatelisti

Duminica, 17 mai - Crosul Firmelor

Este intalnirea anuala a angajatilor din marile si micile firme timisorene, organizat de Atletic Club Maraton si reuneste cateva sute de participanti. Sunt probe la ciclism, role si alergare 3km. Este o intrecere pt oameni normali, nu participa si sportivi de performanta, probabil cei mai multi fac sport nu foarte des, poate crosul asta e o ocazie sa iasa din lancezeala de primavara, dar totusi din gramada de participanti exista si oameni pasionati.

Startul crosului - eu in negru, Gianina mai in spate cu tricou alb

Premii, cupa, diploma... toate pentru Gianina

Anul trecut Gianina luase locul 1, iar anul acesta mai antrenata fiind, are toate premizele sa-si pastreze locul, doar daca nu apare cumva vreo zmeoaica. Eu ocupasem doar locul 2, asa ca-mi propun sa nu ma las mai prejos :D poate reusim sa fim familia campioana :P
De fapt obiectivul asta ma roade de anul trecut, cand in fata mea a fost Catalin Miclaus de la Saguaro. Acum imi propun sa-l intrec, nu stiu dc voi reusi, dupa cum am vazut anul trecut Catalin alerga foarte bine.

Podiumul feminin - Gianina locul 1

Proba de 3km este cu totul alta poveste decat 10km, aici pt a scoate un timp bun trebuie un ritm sustinut, chiar sufocant. Aici strategia de alergare e complet diferita. Nu este timp de incalzire in cursa pt ca distanta e scurta, se pleaca destul de rapid, ritmul trebuie mentinut alert si apoi trebuie pastrate ultimele resurse pt sprintul de final.
La antrenamente fac serii de sprinturi marind progresiv distanta... 400m, 800m, 1km... ca sa-mi maresc capacitatea de efort la turatii ridicate. Apoi alerg distanta de concurs la diverse viteze si-mi calculez turatia maxima cu care pot duce la capat cursa de 3000m. Daca la semi-maraton pe 21km am alergat cu un ritm mediu de 4'10"/km, la 10km am alergat cel mai rapid cu 3'55"/km, la antrenamente pe 3km reusesc sa scot 3'30"/km.

Alin pe locul 2

La concurs e iarasi foarte cald, concurentii se incing in bataia soarelui in asteptarea startului. Multi pleaca ca din pusca in fata, dar neavand antrenament se taie rapid dupa 500m. Inainte de primul km Catalin preia conducerea plutonului, eu il secondez, insa simt ca are un ritm mai rapid decat mine.

Podiumul masculin

Simt ca aici e punctul cheie al cursei in care trebuie sa ma decid daca imi tin ritmul meu sau daca ma tin dupa el. Stiu exact care mi-e viteza ce-o pot duce si mi-e teama ca daca voi accelera de la primul km, o sa ma tai pe final. Raman la ritmul meu, Catalin se distanteaza vizibil si la km2 imi dau seama ca deja e prea departe sa-l mai ajung si nu pare sa-si fi micsorat viteza.
Ma uit in spate, urmatorul concurent e mult in urma si daca ma taiam puteam sa-mi pastrez locul 2, insa acum e prea tarziu, raman doar cu regretul ca n-am avut curaj sa-l urmaresc pe Catalin.

Alin si Catalin

Asta e... raman si anul asta doar cu locul 2 :D Felicitarile mele Catalin! Ma bucur insa mai apoi cand la finish ajunge si Gianina care castiga cursa la fete!

ALU reprezentat prin Tibi - Locul I in clasamentul pe firme

Echipa ALU este foarte numeroasa anul acesta, exact 100 de oameni si ca si in anii trecuti prin cumularea punctajelor obtinute la role, ciclism si alergare, ocupa locul 1 la clasamentul general pe firme.

Trupa ALU

PS. Din pacate anul asta nu vom mai participa impreuna cu echipa ALU la maratonul DHL din Poiana Brasov ca in anii precedenti. Organizatorii ne-au anuntzat ca au anulat concursul din lipsa de fonduri. Deh, ce sa-i faci? Criza asta bat-o vina!

5 comments:

Roxana said...

Felicitari!

Cristi Trandafir said...

Bine mah !! felicitari !

Aline poza aia "de santaj" ....e tare :))

Unknown said...

Super tare!

Felicitari.

Gianina said...

Multumim frumos tuturor pentru felicitari!
@Cristi: iti dai seama ca poza de santaj am facut-o chiar eu? :)

Sergiu said...

Fain, fain si iar fain. De stiaammm.

Participati la la semimaratonul din septembrie? (sau poate la maraton?!)