Tuesday 21 October 2008

Bangkok - turism si realitate 21-23oct

Pentru voiajul de luna de miere ne-am gandit sa alegem altceva decat munte :D adica sa mergem in niste locuri care nu avem ocazia sa le vedem asa intr-un we, locuri pe care avem sansa sa le vedem poate doar "once in a life-time".
Thailanda e o alta lume complet diferita de a noastra... alta cultura, altzi oameni, alta civilizatzie... bun, gata... mergem intr-acolo ;) si dc ii spune luna de miere atunci hai sa mergem o luna intreaga, ce mama saraciei! doar n-o sa batem atata amar de drum pt 2 saptamani.

Si o luna intreaga chiar n-am mers deloc pe munte :D Va vine sa credetzi?

Grand Palace

Prima escala in Thailanda a fost fireste in Bangkok. Un oras hiper-aglomerat, o circulatzie deliranta, nu prea exista notziunea de prioritate pt pietoni :D Zebrele sunt desenate doar pt decor.


Thuk-thuk-uri (un fel de ricse motorizate) galagioase, zumzaitul permanent al zecilor de motorete ambalate in intersectzii, autobuze vechi scuipand rotocoale de fum, toate astea produc gaze de motorina arsa, multiplicate de milioane de ori cat o fi populatzia Bangkok-ului rezulta o ciuperca de smog ce acopera unul dintre cele mai poluate orase ale planetei.
Pentru o retzeta perfecta se adauga ingrediente ca aer aproape fierbinte si umezeala sacaitoare, se presara cu miresmele mancarurilor preparate direct pe caldaram de vanzatorii ambulantzi si iese o retzeta perfecta, prea greu digerabila insa pt nasul meu sensibil de montaniard obisnuit doar cu aerul pur al inaltzimilor :D


Noroc insa cu oamenii ;) Contrar aglomeratziei agitate a orasului, oamenii sunt insa relaxatzi si zambitori. Ne opream pierdutzi in cate-o intersectzie, ne cufundam cu nasu-n harta si imediat se gasea cineva binevoitor sa-si rupa 5min ca sa ne intrebe ce cautam si unde vrem sa ajungem.



Shopping Area

Acesta este meniu... poftitzi va rog

Prima masa cu betze

Rugaciune

In gara in Bangkok

Poftiti va rog

Jack-fruit


Nu mi-a placut deloc Bangkok-ul, e o amestecatura pestritza ca in orice mare oras asiatic. N-am rezistat prea mult acolo, in a 3-a zi mi s-au terminat rezervele de oxigen, asa ca i-am spus Gianinei sa fugim spre sud, spre mare, sperand sa gasim mult doritele coltzuri de paradis.

6 comments:

Anonymous said...

Ca la munte nu-i nici unde.....dar merita totusi sa mai vezi cate o tara doar pentru cultura si istorie. CASA DE PIATRA mirilor si as vrea sa vad si din pozele de la mare.

Alin said...

Valeu, salivez ! :P

Unknown said...

Casa de piatra!

Anonymous said...

Lasa domne ca putina diversitate nu va strica, mai experimentati si voi altceva decat eternul munte:))))turism cultural, gastronimic, privitul.....pe strazi ..... :)))))), baitza in ocean, visat sub clar de luna, kestii de astea romantice :))))))hai va pupiiiiicccccc si tot asa sa o duceti si in continuare

Dan Gheorghe said...

esti o adevarata enciclopedie...

marales said...

foarte tare ! bravo