Wednesday 29 July 2009

Lenevind in Rarau - 29 iul

Oare ne-am saturat de trekking? Sa ne fie noua lenamite sa urcam pana pe varf cand suntem la 50m de el? 50m distanta, nu diferenta de nivel! Hmmm... ciudat, dar pur si simplu ne oprim cu 50m inainte de varful Rarau, ne intindem pe geci si lenevim vreo jumatate de ora aici. Privim in zare la Coltii Raraului si decidem: astazi ne este lene, pur si simplu ne simtim bine doar privind. Nu ne simtim deloc atrasi sa urcam pe varf sau sa mergem pana la coltii stancosi, astazi pur si simplu lenevim la munte.

Hotelul Rarau

Pana la hotelul Rarau urcam cu masina, apoi de la hotel intr-o plimbare usoara vedem de aproape Pietrele Doamnei, dar din nou nu urcam pana sus, admiram traseele de escalada si ne intrebam, de fapt mai mult Alin se intreaba:

Oare mai stiu catara?

Hai mai sa mai cataram si noi

Mai bine mergem prin balarii!

Ma uit la stanca si... nimic! Mai degraba mi se par interesante denumirile zonelor de catarat si mai ales a traseelor. Aici, spre deosebire de valea Cernei, in fiecare zona numele traseelor sunt in legatura stransa cu denumirea zonei, spre exemplu in zona "La drogherie" este plin de trasee medicamente, iar "La spital" traseele au nume de boli.

Troita din deal

Lapte proaspat muls

Dupa leneveala de sub varful Rarau o luam agale spre masina, cu gandul sa vedem Cheile Zugreni, dar in drum intalnim o stana cu vaci si oi. Ciobanii tocmai ce mulg vacile, asa ca ne intoarcem din drum si ii intrebam daca nu ne vand si noua niste lapte si branza.

Branza la scurs

Cas sau urda... telemea nu se face in zona asta!

Imi doream o vizita la stana de cand am citit o tura de-a lui Iulian Cozma, iar intalnirea placuta de la sfarsitul lunii mai cu ciobanii de la Stana de Rau din Retezat m-a facut sa imi doresc mai mult asta.
Asadar asteptam cuminti pana ciobanul sef, adica cel mai in varsta, termina de muls vaca si apoi intram in stana. Evident mirosul de fum ne imbata, aici focul mocneste fara oprire si tot lemnul din care este construita stana este innegrit de atata fum.

Un pic de cas

... dar si un pic de urda

Ne este pofta de o telemea de oaie, dar din pacate in aceasta zona nu se face decat urda si cas, asadar ne conformam obiceiului locului si luam cate un kg de urda si cas proaspat, alaturi de sticla de lapte.

100gr aici ii un kg dincolo

Coboram din Rarau, mai zabovim prin Cheile Zugreni si apoi ne indreptam spre destinatia urmatoare.

Seara la foc

Seara suntem deja la poalele altui munte, pregatiti pentru revederea cu Ceahlau.

3 comments:

Ana-Maria said...

Tare dragut si poza de final e asa de ...romantica!:-D

bogdan said...

Am fost si eu in 28-29 in Rarau si zona este foarte frumoasa,mai jos putin de hotelul rarau se face o poteca la stanga spre Pietrele Soimului peisajele sunt minunate.

cri said...

Dragii mei frumoşi, bogul acesta tocmai a câştigat premiul Blog de oro.

Felicitări şi cărări cu Soare :):)