Friday 24 October 2008

Ko Samui si Angthong 24-28 oct

Rasfoim Lonely Planetu' cu Thailanda primit de Gianina cadou de ziua ei... multzumim mult prietenilor pt acest cadou foarte util care ne-a folosit amandorura :P... si ne uitam ce coltzuri de paradis putem gasi pe coasta estica a Thailandei, adica cea de la Gulf of Siam.
Degetul se plimba pe harta si hotaram sa facem prima escala pe insula Koh Samui.

Casutza noastra: la Bill Resort

Pe coasta estica suntem deocamdata in sezonul ploios, musonul e inca prezent, insa vremea nu ne da de furca. Rapaieli scurte, dar puternice si dupa care norii s-au razbunat... gata a trecut... cerul ramane acoperit, dar e cald, facem baie, lumea sta la plaja ca si cum ar fi soare, la aceasta latitudine mica ultravioletele bronzeaza si prin plafonul plumburiu.

Lamai Beach

Dintre sute de catarge

Pe plaja la Bill Resort

Locul in care stam e potrivit pt luna de miere :P suntem inconjuratzi de o adevarata jungla, casa e in mijlocul unei gradini cu vegetatzie luxurianta, noaptea avem concert de broaste si alte oratanii :)) descoperim ca avem si o mica colega de camera, o shoparlica ce umbla linistita pe peretzi... ne gandim c-o fi buna la casa, probabil mananca insectele.

Piscina...

... si jacuzzi

Flori

Mai umbla si la ei pe plaja vanzatori ambulantzi ca si la noi, dar ashtia macar presteaza cu arta si pricepere, stiu sa-si vanda produsele.

Vanzatorul de fructe

Seara ne plimbam pe plaja si avem misiunea dificila sa alegem din multitudinea de restaurante un loc unde sa gustam delicioasa bucatarie thailandeza. Ne imprietenim cu Anth, un chelner foarte tanar, un tip carismatic care stie sa ne cucereasca... ii ramanem clientzi fideli.

Asta mi-a fost dat sa vad o luna :P
Gianina Gianina Gianina ...

O cina romantica?

Anth, chelnerul nostru preferat ;-)

Incepem sa exploram insula si cum e destul de maricica, ne amintim de sporturile noastre preferate si inchiriem 2 biciclete. Sunt si ceva muntzisori, insa complet acoperitzi de jungla, vrem sa urcam in varf la fanatastica altitudine de 600m ;) aici insa nu-i usor sa faci trekking, dc n-ai poteca nu potzi razbate prin jungla, ne luptam cu cohortele de tzantzari din padure, iar apoi caldura si umezeala ne fac sa transpiram mai ceva ca la o tura de adventure... asa ca decidem ca-s prea grele sporturile astea si ramanem niste turisti cumintzi :D
Vizitam niste cascade, un parc de aventuri cu sporturi extreme, trekking pe elefantzi, cam chinuitzi saracii :(

Tristetze...

Dam iama si intr-o livada cu bananieri, vrem sa muncim si noi pt fructe, sa le culegem, nu doar sa cumparam. Apoi ma lupt sa sparg o nuca de cocos, e greu fara o mica secure cum o sparg localnicii, dar pana la urma reusesc prin mijloace primitive gen aruncatul in bolovani si sorb cu nesatz pretziosul lapte de cocos.

La cules de banane

Intr-una din zile facem o excursie pe Mu Koh Ang Thong, un arhipeleag de 42 de insule din apropiere declarat National Marine Park cum spun ei, o zona de protectzie speciala. Vedem o minunata laguna verde complet inchisa intre peretzi inaltzi de stanca, care comunica cu marea printr-un canal subteran.

Mu Koh Ang Thong National Marine Park

Reverie

Talay Nay Lagoon

Atlas

Prietenie

Deep water solo?

Pe insula principala a arhipeleagului facem o incursiune intr-un punct de belvedere de unde se zaresc o buna parte din cele 42 de insulitze. O poteca alunecoasa, noroioasa si bolovanoasa ne conduce pe topul insulei. Ne reamintim de munztii nostri dragi, ne credem in elementul nostru si pornim in tromba, in ritm de adventure sa atacam fantastica diferentza de nivel de 150m ;))

Adventure trail

Urcand spe varf

Doar ca nu suntem chiar in elementul nostru, suntem destul de aproape de Ecuator, iar in jungla este o umezeala infernala, ne simtzim ca in sauna, in curand suntem lac de sudoare, transpiratzia siroieste pe noi mai ceva ca dintr-o arteziana ;)) Ne gandim ca ne va racori briza cand iesim din padure, dar apoi iesitzi sus pe calcarul incins de soare ne simtzim ca niste pui la rotisor. Privelistea insa merita transpiratzia.

Mu Koh Ang Thong - arhipeleagul celor 42 insule

Ne racorim apoi cu o baie in mare pe Ao Ka Beach, un adevarat coltzisor de rai: plaja cu nisip fin si alb ca faina, apa limpede de clestar, priveliste de vis... pt asta merita sa vii aici. Fiind parc natzional, constructziile nu sunt autorizate, decat doar minimul necesar, nu este o insula comerciala, turisti putzini, deci un mic paradis.

Insula Koh Wua Talap

Un mic coltz de rai: plaja din Ao Ka Bay

"Aisberguri"

Capitanul vasului ce ne-a dus pe Ang Thong este relaxat ca totzi thailandezii de altfel, calmi si lipsitzi de stres. In general par sa duca o viatza linistita.

Capitanul de vas

Inainte de plecarea din Koh Samui imortalizam si unul dintre atractziile turistice locale Bunicul&Bunica, natura a creat forme foarte explicite... iar imaginatzia turistilor e libera sa se exprime...

Hin Ta & Hin Yai
(dedicatie speciala pt Gelu)

4 comments:

Anonymous said...

De data asta am citit tot ce ati scris referitor la calatoria in Thailanda, nu cum faceam cand imi trimite-ati RT-uri cu munti :))))acolo mai chiuleam:))))))) mai mai ca imi vina sa replanific destinatia pentru luna noastra de miere, poate ne-ar trebuii si noua ceva mai exotic, mai ales ca Adrian adoraaaaaaaa bananele:)))))

Nelly said...

Buna ziua, numele meu este Adrian Cojocaru si va scriu din partea site-ului www. dreamdestinations.ro

Am citit articolul dumneavoastra cu privire la Insula Moore si dorim sa il postam pe site-ul nostru, bineinteles cu mentionarea sursei.

Putem chiar crea un user pentru dumneavoastra si sa il postam sub acel user, in continuare cu trimitere la blogul dumneavoastra.

Va rugam sa ne spuneti daca sunteti de acord, si in caz afirmativ, ce varianta preferati: sa il postam sub numele dumneavoastra sau sub user-ul adminului de pe site.

Asteptam raspunsul dumneavoastra,

Adrian Cojocaru, Project Manager

www.DreamDestinations.ro

Nelly said...

Ne puteti raspunde pe mailul aceasta:

adrian@dreamdestinations.ro

Va multumesc inca odata.

dana.ladaru@yahoo.com said...

buna!!! e prima oara cand intru pe site-ul asta si sunt de-a dreptul impresionata, asa ca mi s-a parut nedrept sa-mi vad de ale mele si sa nu las un comm... totul e perfect, incepand cu pozele si terminand cu stilul tau narativ care te indeamna sa nu treci cu vederea nici macar o fraza!! felicitari!! promit sa va "vizitez" de cate ori voi avea timp!