Saturday 3 February 2007

Foci, urshi polari si pinguini la Cuntu 3-4 feb

Ne doream o tura pe skiuri cu zapada si iarna adevarata si am avut din plin :-)
Sambata dimineatza pe la 10.30 pe o ninsoare asezata am plecat de la telescaun 7 oameni - focile Elena, Istvan, AdiMarcu si cu mine, Suca ursul polar (pe rachete) si pinguinii Gianina si Rares (cu pe josul).
Urcarea pe Cracul Pip ne-a pus la incercare, am avut o tentativa sa urc pe skiuri, dar n-am reusit, era zapada imensa si afanata acolo, asa ca si pe foci te zbateai in zadar. Am urcat totzi cu skiurile in spate, spargand urme la greu.

Greu la deal

Focile plutesc

... pinguinii se afunda

Urcarea pana la Cuntu a fost printr-un decor feeric de iarna, cu zapada pulver din belsug, pe o ninsoare insitenta ce ne facea sa aratam incarcatzi ca si brazii din jurul nostru :P Pt noi ce pe foci a fost placut, dar pt cei doi pinguini a fost un urcus solicitant, care i-a pus din greu la incercare. Gianina a dat dovada de o ambitzie extraordinara si a spart urme aproape tot drumul, si-a numarat cu perseverentza pasii si se bucura la fiecare 50 de pasi reusitzi :-) Am ramas mereu cu AdiMarcu in preajma lor ca sa-i incurajam si sa-i sustzinem moral.
Restul au urcat mai repede. In final dupa 7.5h am ajuns la Cuntu :-)
In cursul noptzii a mai nins o gramada, se vedea stratul nou depus ce a ridicat nivelul zapezii pe la jumatea geamurilor camerei noastre.
Dimineatza era destul de urata, ceatza, vantul suiera printre brazi si inca ningea, asa ca lumea a renuntzat la planurile de Tzarcu. Nea Puiu ne tot amenintza ca pe vremea asta nu mai lasa pe nimeni sa urce sus pe Tzarcu, ne spunea mereu ca-i urgie sus pe varf.

ufff, de nu ar fi rucsacul asta

Ii frumos la munte

Se ne mai tragem sufetul

Istvan, Suca si Elena au luat-o de dimineatza la vale cu bagajele ratacitziilor de saptamana trecuta, pinguinii nostri au luat-o si ei la vale pt ca aveau din nou de tras din greu. Cum vremea s-a mai domolit si vantul la fel, eu cu AdiMarcu am pornit la deal spre Tzarcu pt a ne
bucura de zapada. Am suit pana in buza caldarii pretz de vreo ora pana unde incepe S-ul crestei spre Sadovanu si cum de acolo era plin porztiuni mari cu crusta de gheatza, nu ne mai incanta ideea sa coboram pe vale pe acolo, asa ca am preferat zapada pulver din vale.
Sub noi era o zapada de vis, zapada neatinsa ce era doar a noastra si ne-am bucurat ca niste copii chiunind in timp ce am luat-o la vale :-) La fel ne-am bucurat de zapada si prin poiana Dacia unde era aceeasi zapada de vis.

Iarna

E frumos si pe ceatza

La mijloc de codru des

Chiar jos la Cracul Pip i-am ajuns din urma pe pinguinii nostri, Gianina si Rares, care de data asta au facut doar 3.5h in coborare. Am reusit sa declansam si o mini-avalansa pe panta finala de sub Crac, atat de incarcat era versantul cu zapada.
In concluzie a fost o tura frumoasa, chiar dc ne-am fi dorit o altfel de vreme.

Am mai facut 50 de pasi

No comments: