Friday 29 February 2008

La ski in Austria - 23feb-1mar

A venit si tura mult asteptata de Austria ... adica mai mult asteptata de Gianina care e dornica sa invetze sa skieze, vrea altfel de partii decat cele de la noi, adica luuungi pe care sa simta ca schiaza. Eu privind la dezmatzul de creste si varfuri ce mi se ofera ochilor in cantitatzi nerusinat de mari ma gandesc cate bucatzi de Fagaras intra in panoramele ce le vad zilnic ;)) Au astia la muntzi de-ti vine sa urli si ma intreb de ce n-or pus Timisoara intr-o zona din asta :D

Mozaic alpin

De fapt zilnic ma loveste nostalgia Fagarasului privind crestele alea alpine de-a dreptul, ca doara erau de la mama lor din Alpi. Mereu gaseam asemanari ba cu valea Sambetei, ba cu Negoiu, ba cu Arpasu Mare ...

Bucatzica de Fagaras?

Sa ies din visele mele ... deci am plecat o gloata mare de oameni in 5 masini, o bucata buna din clubul Alternative a iesit la ski, in total peste 20 de oameni.
Zona aleasa e langa Salzburg, o regiune cu 5 zone mari separate de ski denumite generic Ski Amade. Ski-pass-ul asigura accesul in intreaga regiune, fiecare zona in sine cuprinde o gramada de partii pe mai multzi muntzi invecinatzi, deci o adevarata nebunie ... partii in prostie. Din 6 zile in nici-una dintre ele n-am schiat in acelasi loc.

Negrii ne urca sus ;)

Ce-i foarte fain e ca dimineatza plecam dintr-un loc si dupa-pranz suntem peste 3 muntzi si 3 vai mai departe asta doar pe ski-uri la vale, iar la deal vorba lui Gelu "te urca negrii in sus" ;)) Deci nu-i loc de plictiseala, mereu potzi alege alte partii de toate felurile, schimbi peisajul dupa cum itzi place ... dupa cum bate soarele, dupa cum e zapada de moale, dupa cat e de aglomerata partia.

Care-i planul?

Gianina care se straduie sa invetze se declara multzumita de partii ... cand termenii de comparatzie sunt Muntele Mic sau Parangul, partiile de aici sunt la propriu kilometrice. Dc te suie negrii din vale de tot pana in varf dureaza oleaca, dar si cand te dai jos la vale placerea dureaza infinit mai mult.


Doar bucatzica asta e cat partia din Parang

Ma distreaza stilul de schiat in haita ;) la cat amar de popor suntem in gashca mereu ne nimerim cate 5-6 laolalta, cateodata si mai multzi, bagam totzi la vale, ne mai regrupam, facem planuri pt urmatoarea coborare, care partie sa mai fie?, mai ne pierdem, mai chemam restul poporului prin statzie, unde pranzim pe care partie? ... amuzant de tot ;)

O parte din gashca

Unii din pacate au si ghinion: martzi la Bad Hofgastein, Cleo are un accident foarte neplacut - dupa o cazatura din viteza unul din skiuri ii aterizeaza fix cu cantul pe mana si ii taie tendonul degetului mare ... sange, salvamontzi, spital, operatzie, nota de plata de 2000Euroi, noroc cu asigurarea medicala. Cu ocazia asta am aflat bilantul unei zile de ski in intreaga zona: 180 de accidente dintre care unul mortal! Din fericire dupa 2 zile de pauza Cleo poate reveni pe partie, insa mai domolit.

La Bad Hofgastein

Vremea tine si ea cu noi si din 6 zile prindem 4 zile de soare splendid. Doar miercuri pe Dachstein Gletscher prindem o vreme de kakao cu vant, frig si ceatza de nu vedem mai nimic, motiv din care a fost si zi cu program scurt de "lucru". Pacat ca n-am apucat sa vad peisajul, asa zicea lumea ca de pe Dachstein se vede bestial in jur. E impresionanta telecabina ce urca fara nici un stalp intermediar de sustzinere 1000m diferentza de nivel, cablul e intins efectiv in gol peste haul de sub peretzii ce strajuie ghetzarul! Nici vineri in ultima zi n-a fost tocmai perfect, insa am schiat pe saturate, zi care a incheiat si saptamana de ski pe o ploaie mocaneasca.

Pauza de pranz

Am o lipsa acuta de a face poze ceva de speriat ... ma sperie ca n-o sa am ce pune in blog :)) ... si dupa o saptamana de ski cand ma uit pe aparat vad ca n-am facut nici jumatate din cate poze fac intr-o singura zi de tura prin Carpatzii nostri dragi :D ... probabil din cauza inflatziei de creste din jur :P, de fapt cauza e ca nu ma mai satur de schiat, nu-mi vine sa pierd timpul si cum planul zilnic e sa ne prinda ora 4 (cand se opresc negrii ce trag la instalatzii) sus in varf ca sa-i dam pana in jos in vale de tot :P ... pana la urma abia am reusit sa selectez cateva :D

Participantzi la trafic pe partii: Gianina&me, Markus, Norbi, Diana&Mardale, Lars, AndreiP, Ina&Gelu, Silvica, Muri, Ioana&Horica si tatal, Diana&Tufish, gashca lui Tufish (Cleo, Calin, Patrutz, Radu) si meteoric apareau si Oana&Valean.

No comments: