Sunday 16 August 2015

Canionul 7 scari - 16aug

Ies in centru la plimbare ma simt in vacanta (mai mult de jumatate din cei ce se plimba ca si mine sunt turisti). Merg in Bucegi... ma simt ca si in Alpi (lume muuuulta, nici pe nemarcate nu esti singur... ). 
Iesim la relax cu cei mici in Crai... ma simt ca in Alpi din nou... cabane superbe, facilitati si preturi ceva mai mici decat in Dolomiti :)
Mergem la 7 Scari... seamana mult cu ce-i in vest, doar oamenii care spurca locul sunt altii (hartiutele de la bratarile de acces pot sunt cele mai bune marcaje pentru a nu te ratacii pana la intrarea in canion).

Na bun.... si totusi povestea...

Trupa
Robi si Amalia au in plan munte si mare. La mare nu ne-am pasalit cu perioada,asa ca le propunem pentru munte sa vina la noi. Din pacate nu au foarte multe zile la dispozitie... asa ca pentru prima zi le propunem ceva cu cat mai putina masina (tocmai ce au ajuns din Grecia... dupa o zi pe masina) canionul 7 Scari... la doar 7min cu masina, hai fie 10.

Aici tiroliana pentru cei mici.... tiroliana pentru cei mari... foarte fain, chiar ca distractie. Noi lasam tiroliana pentru alta data si ne indreptam spre canion. Taxa de vizitare... dovada o bratara pe care ti-o pui tu... deci pe jos gunoi de la casuta si pana la intrarea in canion. De ce oare nu poate sa ti-o lipeasca chiar ei, ca sa evite gunoiul? Dai banu' ti-a lipit bratara, simplu nu?

Ajungem la intrarea in canion... suntem socati... o coada de vreo 40-50persoane. Nu am numarat, dar se dadea drumul cate 20persoane deodata si au plecat 2 grupuri pana am plecat si noi.

Nu am luat hamuri si casti pentru cei mici pentru ca vroiam sa urcam la cabana si sa coboram pe drumul familiar. Oricum nu era nevoie Radu era in rucsacel, iar Vlad s-a descurcat de minune. David si Erwin fiind si mai mari, nu au avut nici un fel de probleme. A trebuie sa dau o declaratie pe propria raspundere pentru copiii fara echipament si am fost instruita sa ii spun lui Vlad sa nu se uite in jos. Apoi stii cum ii... ce ti se spune sa nu faci.... aia faci. Cum sa nu ii spun sa se uite in jos la cea de-a 3 scara, cand asa de fain se vede cascada? 



Spre cabana Piatra Mare
 Cerul care s-a intunecat ne-a schimbat planul... si nu am mai urcat la cabana. Numai bine ca a vazut si o vulpe la intoarcere... bucuria copiilor.

Ciao vulpita
Copiii au fost incantati, doar ca le-am ramas datori cu tiroliana...

No comments: