Sunday 21 August 2011

Austria - Wildgerlostal 21-23 aug


Pentru ca anul trecut ne-a placut foarte mult iesirea de toamna din Austria, anul acesta dorim sa repetam vacanta, dar evident in alt colt de Alpi si ceva mai devreme, sa nu ne goneasca din nou zapezile acasa. Alegem ca destinatie cea mai inalta statiune din zona Zillertal si anume Königsleiten.

Ferma Larmach Alm - 1680 1/2m (asta cu 1/2m nu am mai vazut pana acuma)

Tura lacului Speicher Durlassboden

Inainte sa ajungem la casuta noastra din acest concediu, admiram cea mai mare cascada din Europa cu o lungime de 380m Krimmler Wasserfalle. Si pentru ca este destul de mare si nu se vede asa de bine de jos, am parcurs Gerlosstrasse, o sosea alpina pe care va urma Alin sa de-a ture cu noua lui achizitie: o cursiera.

Mai sus de cele 2 lacuri

Chiote de bucurie

O parte dintr-un canion lung

Popas

Luni dupa micul dejun trecem pe la punctul de informatii turistice, ne luam harti si pliante cu ce pare interesant de vazut si pornim intr-o prima plimbare, ceva mai sus de statiunea noastra, spre Larmach Alm. De acolo avem o imagine panoramica spre lacul de acumulare Speicher Durlasoden. Cum este o zi calduroasa de vara, lacul ne face cu ochiul si ne gandim sa mergem sa facem o baie.
Ajunsi la lac mie imi vine pofta de o plimbare cu bicicleta si uite asa descopar un traseu frumos in jurul lacului. In acest timp mami, Alin si Vlad raman la lac pentru plaja. Nu vi se pare nimic anormal aici? Alin sa stea la plaja si Gianina sa se plimbe cu bicicleta?
Alin nu are MTB-ul cu el si cu cursiera nu poate pedala pe off-road, dar... de alergat se poate alerga. Asadar cand ma intorc la locul de plaja o gasesc doar pe mami cu Vlad. Dupa vreo 30 min apare si Alin, care descoperise si el traseul de contur al lacului. Si nu s-a putut abtine sa nu-l alerge.

Laptaria austriaca

Laptaria lui Tanase alaturi de cea austriaca

Pe vale-n sus

Pentru ziua de marti alegem o tura de trekking tot in zona statiunii noastre, deasupra de lacul Speicher Durlasoden, un traseu ce urca mai bine de 900m pana la refugiul Zittauer Hutte si la lacul Gerlossee. Se adevereste a fi o alegere buna, caci sus la peste 2300m temperaturile sunt mai domoale.

... si mai sus

Aqua parc

Traseul este pe gustul tuturor: Vlad doarme de minune in marsupiul de la nasa Adina, mami este incantata de toate frumusetile Alpilor, fiind prima ei vizita in Alpi, iar noi2 savuram si comparam muntii si locurile si ne felicitam pentru alegerea facuta.

Unii in sus, altii in jos

Urcam scarile cu balustrada albastra

Vine si bunica Geta

La inceput traseul urca pe un drum forestier, ca apoi a 3-a treime sa fie o urcare sustinuta, cea mai frumoasa partea a traseului, pana la refugiul de pe malul lacului.

Am ajuns la refugiu

Bucurie mare ca am ajuns la refugiu

Bunica ma invata ce-i bun

Ajunsi la destinatie savuram peisajul, savuram o bere, ne refacem puterile cu o mica gustare si apoi o luam incet incet la vale.

Tablou

Destinatia zilei de marti

Gata de drum

Concluzia zilei este ca trebuie sa ii facem cadou la bunica Geta o pereche de bocanci sau ghete de munte, pentru ca se pare ca este o montaniarda in devenire.

Cu lupa pe ghetar

Ghetarul in topire

La vale

Zeci de cascade, ca deja ne si plictisesc

Continuarea in episodul urmator ...

3 comments:

Roxana said...

Bunica Geta devine montaniarda inainte sa realizeze ce i se intampla.

Anonymous said...

http://1.bp.blogspot.com/-bx21jyJY_C4/TlubKiU5biI/AAAAAAAAG5c/xqfwvJ22TZ4/s1600/DSC_4312.jpg
In poza aceasta se vede ca Vladut a atins deja o altitudine de 2300+,la varsta lui....:D Felicitari.

Dan Lupsa.

Cristi Trandafir said...

foarte fain ! grija mare sa nu ii vina la Alin ceva idei sa alerge peste Alpi in nu stiu ce timp "extraterestru"...:)...apropo cum e cu peri..buba aia ? o trecut ? sper ca da !