Sunday 27 December 2009

Cantonament de Anul Nou 27dec-3ian


Revelionul este sarbatoarea care imi displace cel mai mult! Cei mai multi se agita sa faca ceva deosebit de Revelion, sa mearga undeva nemaipomenit.
De Revelion toate preturile explodeaza precum artificiile, oriunde ai merge la "civilizatie" este lume multa, galagie si cel putin un scandal in zona. Toate astea nu sunt pe placul nostru si de aceea noi am ales de Revelion sa facem tot timpul pe dos: sa mergem in creierii muntilor departe de "civilizatie", sa nu dam pret dublu pe cazare doar ca este Revelion, sa nu ne prinda Anul Nou cu bani in buzunar, sa nu ne inbuibam cu fripturi de porc, sarmale si carnati, ci sa fugim de toate astea pentru simplu motiv ca nu ne fac placere.
Stiu ca multi ne cred nebuni si ca atunci cand toti zic intr-un fel si numai tu esti de alta parere este foarte mare probabilitatea ca tu sa fii "nebunul".

Puzderie de creste alpine

Puzderie de varfuri alpine

Mi-am pus cusma in cap

La club se organizeaza o iesire la schi in Austria. Pretul cazarii fiind foarte mic trebuie sa ne hotaram repede daca mergem sau nu. Alin ar prefera sa pastreze traditia noastra de Revelion si sa mergem undeva pe crestele inzapezite ale Fagarasului, dar eu parca as vrea sa mergem o saptamana la schi si acuma ar fi numai buna ocazia ca sa nu mai consumam alta data inca o saptamana de concediu. Asadar raspundem repede cu da si suntem pe lista. Pana la urma s-a dovedit a fi o alegere buna, avand in vedere ca vremea din tara s-a incalzit mult, iar zapada a cam lipsit de pe crestele Carpatilor.

Paradis pentru schiorii off-piste

Ce as fi luat-o pe creasta incolo...

Pe Kreuzkogel (2686m)... aici e greu sa gasesti o zona fara urme ale civilizatiei

Asadar dupa ce petrecem Craciunul la parinti, luam calea Alpilor si mergem cu trupa la schi pe langa Salzburg.
Zapada nu a fost multa, dar au reglat austriecii din tehnologie (zapada artificiala). Pentru ca skipass-ul ni se pare cam piperat la pret, hotaram sa apelam la urcatul pe cablu doar pentru 4 zile, ultimele din 2009, iar in primele zile ale noului an sa urcam pe foci la deal, numai bine ne prinde un antrenament. Suntem bucurosi sa aflam ca nu suntem singurii nebuni si ca Horica alege si el varianta noastra, el avand oricum in plan antrenamente serioase pentru apropiata sa expeditie.

Horia si Gianina pe langa partie

Mai avem de urcat?

Si uite cum din nou suntem "nebuni". Lumea schiaza linistit, dupa care socializeaza, mai un bazin, mai o sauna, mai o zi de cumparaturi in Salzburg ("rafting" cum radea Horica, adica plimbare printre rafturi), mai un patinaj... doar noi avem un altfel de program: schi, mancare, somn, alergare, somn, schi...

"Nebunii" care urca la deal

Gianina trage cu spor

Pentru ca avem doar 4 zile de skipass, vreau sa profit din plin de ele si incerc sa schiez cat mai mult, doar ca asta ma trimite direct in pat la somn dupa schi. Iar ca sa nu fac febra musculara Alin si Horica ma invita cu ei la o alergare de recuperare de seara. Accept provocarea. In prima seara trage Horica de noi, in a doua eu trag de Horica, iar in a 3-a Alin trage de noi. Si uite asa facem echipa si ne motivam unii pe altii.

Ace ca ale Morarului sau Arpaseluri din astea sunt cu zecile pe aici

Un perete de vreo 2-3 ori mai mare decat Bucura II din Retezatul nostru

Hochkonig (2941m)... pare sa ascunda puzderie de trasee de alpinism

O poza pentru admiratoarele lui Horica

In prima zi a anului urcam pe foci pe marginea partiei. Nu suntem singurii cu schiuri de tura si nici nu suntem priviti ciudat ca la noi in tara. Ba din contra lumea stie despre ce este vorba si ne priveste cu admiratie, unii incurajandu-ne si spunandu-ne ca avem un ritm bun. Horica care cunoaste mai multi sportivi din alte tari si spune si el sa nu ne consideram noi nebuni din cauza ca la noi in tara lumea nu face sport, suntem niste oameni normali si exista multi altii care fac mai mult sport fara sa fie sportivi de performanta. Incep sa ma simt bine, deci "totusi ca voi sunt".

Gianina cu Hochkonig-ul in spate

Asa peisaje de inceput de an sa tot avem

Pentru asa vreme merita sa iesi din casa oricand

"Vad o lume mirata
Ce se uita la mine
Uluita de parca
N-as fi de pe Pamant.
Mi se pare ca-s centrul
Unor discutii aprinse.
Nu le vad insa rostul
Caci totusi sunt ca voi."
(Phoenix)


Phoenix - Totusi sunt ca voi (1969)

Dedic acest cantec pentru toti "normalii" care ne cred "nebuni", dar mai ales pentru toti "nebunii" asemenea noua.

7 comments:

Florentzo said...

Foarte frumos !
Daca nominalizatii au fost Alpii si Fagarasul, inseamna ca Fagarasul, fecior roman, a crescut mare si tine sa umbreasca fratii lui mai mari :D

Dumitrel Marius said...

Va inteleg perfect. Am fost acasa in Constanta si m-am ales cu o petrecere cu dj manelist. Stiu sigur ca la anu dormim intr-un cort sau un refugiu sus pe munte. Mi se face scarba de revelionul romanesc

Anonymous said...

Lasa scarba de-o parte, alaturi cu prejudecatile si sentimentele de superioritate. O sa iti faca bine.

Catalin said...

In sfarsit cineva care a spus lucrurilor pe nume. Ma bucur ca pot da exemplul vostru (mult mai bine documentat decat al meu) la cei care se agita pt Revel si care pierd din vedere esenta. Si care ne fac nebuni/ciudati :D

2010 cu ture excelente si intoarceri fericite acasa!

Catalin

Ana-Maria said...

La multi ani,Gianina!La multi ani ,Alin!
Sa va fie de bine cu excursia de Anul Nou...si aveti admioratia mea,"nebunilor"!:))

Silvique_ms said...

Dragut! Bravos.

La multi ani!

marmotabcc said...

Frumos, foarte frumos...o ALTERNATIVA, la superlativ, pentru un REVEL PEREFECT...SUPER!!!