Friday, 20 June 2008

Maratonul DHL - Stafeta Carpatilor 20-22 iun

We-ul acesta e putzin iesit din calapodul turelor noastre PE munte, de data asta mergem LA munte ... si anume in Poiana Brasov pt a participa cu echipa Alcatel la maratonul DHL. Suntem cu echipa de "maratonei" cum ne spunem noi ;) caci nu alergam fiecare un maraton, ci participam la proba de stafeta mixt, adica 3 baietzi si 3 fete ce vom imparzti fratzeste distantza de 42km. Ma rog nu chiar fratzeste, caci baietzii (Tibi, Alin si Vali) iau portzia mai dificila adica cea cu diferentze mai mari de nivel, iar fetele (Gianina, Narcisa, Dali) primesc primele 3 stafete care sunt ceva mai line.
Mai avem si 2 echipieri pe post de rezerve: Roxana si Andrei, care vor intra in concurs dc apare vreun caz neprevazut.

Jumatate de echipa

Asa ca vineri de dimineatza pornim spre Poiana Brasov cu gandul la o baie la piscina si cu un pic de emotzii pentru a doua zi. Ajunsi destul de tarziu unii totusi mai profita de ultimul sfert de ora de piscina, dupa care ne adunam toti in camera capitanului de echipa: Tibi pt sedintza tehnica.
Noaptea trece repede, am mai fi dormit vreo 2-3h barem :D Dimineatza la 6.30 e trezirea, la 7 micul dejun care trebuie sa fie cat mai lejer, sa nu traga greu la stomac, dar sa fie cat mai energizant... Gianina papa cel mai anemic :( ce sa fac dc sunt prima stafeta? :D nu pot alerga cu burta plina. Cei mai norocosi sunt baietzii care alearga in ultimele stafete, ei mai au timp suficient pana la start, asa ca se energizeaza constiinciosi ;)
Totul e in graba, caci la 7:45 trebuie sa ne prezentam pe platoul de la Stana turistica unde trebuie sa luam cipul de concurs cu care vom fi cronometratzi, il prindem cu scai la picior in timpul cursei si pe care va trebui sa-l pasam de la o stafeta la alta.
Apoi trecem la munca in echipa: ne prindem unii altora numerele de concurs pe tricou.

Dali preparata pt concurs

Vali pus la zid de Gianina

In asteptarea autobuzelor care ne vor transporta pe fiecare in locul unde va prelua stafeta mentzinem o atmosfera cat mai destinsa sa uitam de emotziile concursului si socializam cu alte echipe. La capitolul asta ai de unde alege caci sunt nu mai putzin de 80 de echipe ce participa la diverse categorii: stafeta masculin, stafeta feminin, stafeta mixt, stafete sub 18ani, concurentzi individuali la maraton si semi-maraton.

Vali pare relaxat ;)

Dali e zambitoare :-)

Si Tibi e poznas ;)

Ne intalnim si cu prietenul nostru "bucuresteanul" Cata Pobega care a venit cu cele 2 echipe de la CitiBank.

Cata si coechipierii de la Citi-Bank


Rand pe rand ne imputzinam, adica autobuzele preiau cam la 30min cate un rand de stafete din toate echipele si sunt distribuitzi in punctele de schimb de pe traseu. Fiecare echipa isi incurajeaza stafeta careia ii vine randul sa plece spre traseu. La noi se pleaca in ordinea asta: Gianina la start, preda apoi la Narcisa, Dali, Tibi, Alin si Vali va incheia si va ajunge la finish-ul celor 42km.
Rezervele noastre n-au rabdare sa astepte atata amar de vreme la finish, asa ca se decid sa alerge odata cu stafetele: Andrei alaturi de Gianina in schimbul 1 si Roxana alaturi de Narcisa in schimbul 2.

Pe timpul concursului nu prea aveam idee de pozitzia in clasament, caci nu stiam dc cei depasitzi de noi sau cei care ne depaseau erau din aceeasi categorie (stafeta mixt) sau din echipe de masculin sau feminin. Asa ca suspansul a ramas pana la sfarsit cand am aflat clasamentul oficial.


Vali la finish

Clasamentul oficial

Am avut ceva emotzii caci doream sa confirmam rezultatele bune din anii precedentzi: locul 2 in 2006 si locul 2 in 2007. De data asta lupta a fost mult mai stransa ca in anii trecutzi, caci la finishul celor 42km, 5 echipe de stafeta mixt au fost dispuse pe parcursul a doar 7minute. Deci pana la urma am confirmat, caci am iesit iar pe locul 2 :D Desi doar 3 min ne-au desparztit de locul 1, totusi ne-am consolat ca ne-am luat revansa de anul trecut in fatza celor de la Siemens Brasov care au iesit pe locul 3.


Dansa e stafeta nr. 1

Bucurie pe podium

Pana aici am ajuns!

Andrei supus de fete

Fetele si cupa

Cupa si baietzii

Pe locuri... fitzi gata...

Saritzi!

Sarim!

Am prins-o!

E a noastra!


Echipa

Trofee

Daca sampania e dulce...

... e bine sa bei si din cupa invinsilor :D

E buna c-am transpirat pt ea

In concluzie din 3 participari succesive la maratonul DHL am obtzinut 3 clasificari pe podium. Asta ne obliga sa ne tinem de antrenamente si la anul sa fim cel putzin in aceeasi forma. Desi ideea de a cobori sub plafonul de 3h indeamna la mai mult :D

Prezentarea oficiala a maratonului DHL e aici: http://www.maratondhl.ro/dhl/?lang=ro

1 comment:

Anonymous said...

Foarte frumos!
Chiar meritati cele mai calde felicitari!
Keep up the good work- cum ar spune englezu'!