Saturday, 28 June 2008

Incercand sa scapam de canicula 28-29 iun

Caldurile mari au venit si ca sa scapam cat mai repede si mai mult de ele am hotarat ca plecam de vineri pe valea Cernei, poate poate ne mai racorim un pic.
Cu fetele mele (Alex si Gianina), cu Gabi&Sergiu ne-am imbarcat in Meganutz si la 6pm am luat-o spre Herculane cantand de zor "un elefant... se legana... pe o panza de paianjen..." Alex a stabilit un nou record si a ajuns la vreo 33 de elefantzi :D desi eu i-am spus ca panzele de paianjen se dimenzioneaza in general pe la maxim 10 elefantzi :))
Drumul ii si mai "lung" din cauza lucrarilor si a semafoarelor, asa ca ajungem in Herculane cand deja se vad licuricii. Mergem in poiana la Puffy sa punem corturile si ii asteptam pe Atti, Anca si Ovidiu care vin si ei, dar sunt un pic mai in urma.

Pinul negru de banat din cheile Tzasnei

Neplacuta ne-a fost supriza de a constata ca nu mai exista poiana lui Puffy :( Dimineatza pe lumina realizam ca este ultima noastra noapte in poiana lui Puffy. Locul este parcelat, nivelat de buldozer, doar pamant fara iarba. Generatzii intregi de alpinisti si catzaratori s-au perindat prin poienitza asta si ca orice loc frumos pe lumea asta ajunge sa fie incet-incet inghitzit de "civilizatzie" :D
Alex in schimb a savurat o noapte la cort si dimineatza ne da cu voiosie o trezire matinala, prea matinala pt planurile noastre de odihna :D Ea nu are timp de pierdut, are in plan sa mearga pe MUNTE ;) pe muntzii unde urca Gianina cu tata. Ne spune planul ei: fragutze si cheile Tzasnei. Asa ca tzushti toti in masina si o luam spre motel Dumbrava.

Uite acolo sunt Muntzii Cernei cu Arjana cea frumoasa

Si pe muntzii aia vreau!

Urcam de la Dumbrava repede pana in punctul de belvedere de la intrarea in chei, caci Alex este foarte incantata, plina de energie si nu are timp de stat, vrea sa urce tot mai sus. Ii explicam ca pe munte se urca intr-un ritm mai domol, asa incat sa potzi urca toata ziua, se mai fac si pauze de odihna ... "Acum de ce ne oprim iar? N-am stat destul? Au trecut 5min? Hai sa mergem odata!"
Ajunsi la belvedere admiram muntzii Cernei unde vom merge maine, luam o gura de apa si o pornim in jos pe chei.

Pe munte cu tata

Cine mai vrea o stropeala?

Fragutzele astea sunt atat de aromate :P

Cred ca ii place de mine

Fluturelu'

Este cel mai potrivit moment al anului sa mergi in cheile Tzasnei, scapi de canicula, te potzi racori cu apa rece din Tzasna si in plus este plin de fluturi si fragutze.
Alex este foarte incantata, cauta marcajele pe pietre si copaci... nu care cumva sa ne ratacim :) Noi toti ne incolonam cumintzi in sir indian in spatele ei si urmam crucea albastra.

Toata lumea dupa mine!

Tata, hai sa-ti arat eu drumul!

Fluturashul asta chiar pe fund s-a pus

... iar asta pe burtica

La Moara Dracilor

Imi place pe munte!

In capatul cheilor, dupa moara Dracilor facem pauza in poienitza, jocuri, cantecele, apoi ne loveste un somn dulce de dupa-amiaza, insa Alex e in continuare plina de energie si nu ne lasa sa atzipim. Facem cale intoarsa spre Dumbrava si cum la coborare intalnim o vipera destul de maricica, o ploaie de intrebari se dezlantzuie ;) ... asa ca tinem o mica lectzie despre cum sa ne impacam cu viperele.
Spre seara punem corturile in poiana de langa Dumbrava, iar Alex ne arata ca n-am fugarit-o destul pe munte, asa ca fugareste de zor un zmeu pe care reuseste sa-l inaltze in vazduh. Si cum ne intalnim cu Oana si Nae, Alex profita de ocazia intalnirii cu biologul de servicu Nae si tinem un seminar despre insecte. Apoi ne provoaca la un joc de Piticot ;)
Odata cu ziua se termina si ultimele rezerve de energie ale Alexucai, care-si cauta locul in cort ;) ... somn de voie!


Sa mai invatzam despre insecte

Duminica incepe f frumos cu un soare placut, dimineatza din aceea in care ma bucur ca m-am trezit in cort in sacul de dormit si nu acasa la bloc :D

Si eu fac omleta!

Azi mergem sa vedem scarile de lemn spre satele Scarisoara si Ineletz. Dc ieri am facut o mica incursiune in muntzii Mehedintzi, azi ne mutam peste apa Cernei. Drumul pana acolo e printr-o vegetatzie luxurianta, cu balarii mari cat noi, asa mersul prin tunelul de vegetatzie nu-i provoaca placere Alexucai. Mai ales ca-mi pare ca azi caldura a pus stapanire si valea Cernei, asa Alex ne da semne tot mai dese ca s-ar intoarce. Dar dintr-o data interesul ei e captivat de scarile ce se zaresc pe versantul stancos din fatza noastra si atunci ca prin farmec uita de orice oboseala ;)
"Hai sa urcam! vreau mai sus! imi place urc!" Isi aduce aminte de scarile de fier din canionul celor 7 scari din Piatra Mare. Aici insa scarile sunt din lemn, asa ca e o noua experientza care trebuie incercata.

Cele 4 scari de lemn

Singura urc si nu mi-e frica

La coborare trebuie sa fim atenti la picioare

Mi-a placut halvitza...

Restul zilei am petrecut-o ascunzandu-ne de arsitza puternica si alungad vipia cu o baie in lacul Prisaca de pe Cerna.
Constatam cu amaraciune ca manelele, micii si gratarele au devenit sport natzional :D Deh, ce sa faci gusturile nu se discuta, mai ales ca noi ashtia care iubim muntele am devenit minoritari.

M-ai prins ;)

Sa ne racorim cu o inghetzata

2 comments:

Anonymous said...

Ce draguta-i fetita... cam eclipseaza peisajul :D. Cati anisori are?

Alin said...

multzumesc ;) la toamna implineste 6 ani