Saturday, 27 October 2007

Alpine_tm pe bike-uri 27oct

Am iesit cu bicicletele prin preajma Timisoarei cu cei de pe lista alpine_tm, nu de alta, dar un pic de miscare nu strica si mai ales ca sambata seara trebuie sa fim la Arad la nunta... asa ca numai bine o tura de bike, o nunta si o duminica cu mult somn.
Participantzii la tura de bike au fost Carol, Naty, Claudiu, Alin si cu mine.

E toamna si la campie

E soare si bine

Lacul Ianova

Carol si Gianina

Claudiu

Toamna

Naty, Alin si Carol

si prezentare lui Carol luata de pe lista:
"Dintre variantele de traseu propuse s-a ales sa mergem spre Padurea Verde - Giarmata Vii - Giarmata - Lacul de la Giarmata - Ianova... si dupa aceea sa mai vedem, in functie de timpul ramas.
Am traversat Padurea Verde si l-am asteptat, un pic, pe digul de la Dumbravita, pe Claudiu...
Am pedalat spre Giarmata Vii si am iesit pe soseaua de centura care e inca in constructie. Apoi am urmat drumeagul de langa calea ferata pana la Giarmata.
Aici am facut un scurt popas de hidratare si energizare.
Am iesit iar pe camp, si pe drumuri agricole am ajuns la acumularea Giarmata... Cand am traversat digul, un tip dintr-o barca a strigat la noi ca ce cautam acolo si ne-a somat sa ne plimbam in alta parte pentru ca zona era teren privat... Am ocolit lacul si la coada lacului am urcat vreo doua bucle de drum pana ce am prins directia spre Ianova.
La Ianova am mai discutat niste variante de continuare: ori mergem pana la capatul lacului si apoi prin padure iesim la punctul de belvedere de la "crucea alba" (deasupra de Valea Bacinului, cam in dreptul satului Salciua Noua) cu intoarcere prin Bencecu de Jos si Pischia, sau prin Bencecu de Sus si inapoi Giarmata...
sau din capatul lacului, pe Valea Ghertenisului pana la drumul Herneacova-Recas si apoi pe digul Begai pana acasa...
sau, pentru ca doream ca la ora 16.00 sa fim inapoi in Timisoara, sa mergem pana la lacul Ianova, apoi inapoi in sat si apoi pe asfalt spre Remetea Mare si de aici pe dig spre Ghiroda si Timisoara.
Pana la urma asta a fost varianta folosita dupa un popas ceva mai lung pe malul lacului Ianova.
Poteca de pe digul Begai este destul de sacaitoare pentru ca cere concentrare. Trebuie sa tii rotile pe fagasul ingust, altfel te arunca iar buclele digului urmeaza meandrele raului... Dar e de zece ori mai de preferat decat pedalatul pe europeana.
De la podul din Ghiroda am mers pe malul drept sa ajungem iar la punctul de intalnire de la Turbina, unde se inchidea circuitul.
Asa ca am mai bifat un lac, pescaria de la Ghiroda.
Putem spune ca tura a fost tematica:"4 Lacuri pentru 4 Ani Alpine_TM"
"

No comments: