Sunday, 13 April 2008

Amenajarile HCO continua... 11-13apr

Dintre Retezat si Godeanu am ales Herculane pt amenajarile la concursul HCO. Alin imi propune sa plecam sambata dimineatza, dar eu refuz, vreau de vineri, vreau sa dorm la cort si in plus sambata dimineatza vreau sa dorm mai mult si sa ma trezesc direct in natura. Cu aceste argumente il conving pe Alin, iar vineri dupa servici impachetam, urcam bike-urile pe masina, ii pescuim pe Tufish si pe AdiK si in miez de noapte ajungem si noi in tabara de la Bobot, unde deja erau instalate 3 corturi.

Dimineatza cu greu fac ochi...

...si oamenii harnici incep munca... ne-am adunat vreo catziva: Nae, Oana, Lars, Mardale, Doru I., Andrei, Ami, Tufish, Ceshkutza, Sandel, Adika, Miron, Norbi, Margica, Alin si eu; ce-i mai tineri fac munca de jos, curatzarea traseelor, treaba care nu este usoara si nici placuta, asadar trebuie sa ii felicitam ca munca depusa de ei este importanta, desi oricat ai curatza un traseu tot se trezeste unul ca nu ii bine curatzat. Ei acuma ce sa ii faci la stanca nu ii ca la panou :)

Tineretul la curatzat

Miron si Norbi sunt azi inginerii de la drumuri si poduri ;) apar si ei in zona cu masina plina de scanduri, scule... au in plan sa faca un podetz. Ajut la descarcarea materialelor si imi imaginez ce punte vom avea. Inginerii... masuratori... si in final un podetz care se dovedeste a fi ii mare pericol daca creste apa. De va fi bun la HCO, de nu va fi... macar a fost folosit sambata de lumea care lucra la faleza de peste Cerna.

Inginerii de la drumuri si poduri

Apoi vin ajutoarele la montat

Pe malul celalalt Nae, Andrei si Margica bat trasee, iar Oana, Ceshcutza si Sandel curatza traseele, iar pe malul acesta Alin asculta sfaturile lui Mardale, iar apoi trece sa bata primul traseu. Este foarte entuziasmat si vrea sa faca munca buna, asa ca isi propune sa-l si curetze apoi. In prima faza se inarmeaza cu o masina de gaurit, cu un top, spituri, ciocan, bucle, coarda si pleaca in sus. Se pare ca noua indeletnicire ii face placere si este foarte incantat.

Alin amenajeaza primul sau traseu

Mardale este un adevarat sef de santier, cu casca pe cap, cu statia la brau, imparte munca printe oameni, da sfaturi, indicatii ca totul sa mearga bine. Acum imi pica fisa de ce podetzul nu o iesit prea bine :)))... Mardale era prea ocupat de batutul si curatzatul traseelor si a uitat sa mai dea sfaturi si la podetz.

Dupa lectia de amenajare predata de Mardale

Ami face o pauza de masa si incearca sa isi creasca moralul, moral care brusc i-a scazut odata cu inceperea curatzatului pe "Jegosul" care intre timp si-a schimbat denumirea ii "Jeg story"... deja este a 3-a persoana care curatza la acest trase si verdictul este tot "jegos".

Pauza de masa

Se reincarca acumulatorii masinilor de gaurit

Stilul romanesc de munca

Si ca sa nu ies din tiparele stilului romanesc de lucru, eu trag chiului tot wk, ajut un pic, mai mult la moral si la schimbatul acumulatorilor... dar urcand cu acumulatorul in spate pe bitza ma intalnesc cu Suca&Elena&Istvan la bifurcatia drumurilor de Cerna-Sat cu Baia de Arama. Ei au in plan sa faca o tura de andurantza de ~130km. Elena ma invita sa merg cu ei cu bike-urile pana in pasul de sub vf lui Stan, ma ganesc ca poate ii incetinesc, dar pana la urma plec cu ei si nu imi pare rau de loc. Drumul urca pana in pas de la km26 pana la 37, iar peisajul este superb iarba verde, pomi infloritzi si in zari creste cu zapada. Regret ca nu am aparatul foto cu mine, dar ma gandesc ca oricum ii cam pacla si cerul nu ii prea fotogenic, asa ca maine voi reveni pentru niste poze.

Calaretzii

In pas ma despart de trupa si o iau in goana la vale, caci am realizat ca am in spate un acumulator si deja imi imaginez apostrofarile ce le voi primi. Ajunsa inapoi pe santier, aflu ca acumulatorul ii mai prost si nu ii bai ca l-am plimbat, ca nu au avut nevoie de el.
Pe la 6 incepe sa picure si ne refugiem sub surplomba, apoi realizam ca oricum nu mai avem ce face pe ploaie si ne retragem la corturi. Oana scoate ceaunul si pune la foc o mamaliga si astfel ne adunam cu totii la ceaun, exceptie face Alin care pleaca la alergat.

Mamaliga la ceaun

Maestrul bucatar

In timp ce Alin alearga in sus si apoi inapoi la vale, noi restul ne dezmierdam cu mamaliga cu branza si cu smantana, iar apoi alungatzi de ploaie ne strangem in cortul-ciuperca a lui Nae si Oana si luam parte la o lectie de noduri predata de Nae.
Pe cand devine mai interesanta lectia apare si Alin dupa 15km, ud pana la piele si mort de foame. Papa o supa, dar apoi ma roaga pe mine sa ii fac pireul (pentru asta trebuie sa il trag de urechi pe Horica).

Lectia de noduri

Se opreste ploaia, asa ca iesim din nou la foc. Intre timp au venit in tabara si bikerii, dar fiind toti uzi si cu frigul in oase se retrag la somn.

Dormitorul taberei

Buna dimineatza

Micul dejun

La curatzat...

...traseul de sub surplomba mare

Duminica lumea isi continua treaba, Alin trece la curatzarea traseului pe care l-a batut sambata, iar eu plec sa fac poze. O iau in sus... azi vremea este superba, un cer curat, un soare si un miros de pomi infloriti ma insoteste la drum. Urc din nou pana in pas si cobor in satul Godeanu de unde vreau sa o iau spre Isverna.

A venit primavara

Pe-un picior de plai

La margine de drum

Un nou prieten

Primavara in doi

Ajunsa inapoi dau o mana de ajutor la operatiunea numita "dat jos bolovani" curatzand drumul blocat de bolovanii, prietrele si pietricelele picate.


Tufish si Alin pornesc pe biciclete spre Herculane si ne intalnim cu ei la piatza din Herculane. Restul lumii o ia spre Timisoara, noi ramanem sa papam ceva si uite cum se face iar tarziu si ajungem sa ne culcam dupa ora 2am.


Gianina.

1 comment:

Anonymous said...

Salut!
Cu cei 3 bikeri m-am intalnit si eu duminica in cariera. Am facut in paralele "Miruna", iar apoi ei au facut "Vanesa".

http://bp3.blogger.com/_MgA80s3v6j0/SAReopFzYMI/AAAAAAAAAoU/WR1uHqAxjsw/s1600-h/frame_IMG_7617.JPG

Vroiam sa-i salut pe aceasta cale!
Icar.