Saturday, 28 April 2007

Cu apa in bocanci Tzarcu-Godeanu-Cernei 28apr-1mai

Vine 1 Mai, cu luni zi de concediu... 4 zile libere. Unde-i de mers? Am spus haideti in Buila :-) si pentru cateva zile acesta a fost planul. Apoi am aflat ca mai este zapada pe acolo si o fi moale... hai mai bine in Fagaras, a spus Alin, dar mai apoi am aflat ca ziua si aici ii moale zapada :D si eu nu prea aveam chef... asa ca ne-am hotarat mergem 4 zile la Herculane: 2 zile la catzarat si 2 cu bicicletele. Zis si nefacut ;)), caci vineri zice Alin: "mai ce ne-am propus noi putem face si fara zile libere in 2 weekend-uri, unul la catzarat si altul cu bicicletele, hai mai bine sa facem traversarea din Tzarcu in Cernei si sa mergem si pe Godeanu". Stau cateva secunde si spun: MERGEM :-)
Si uite cum planul nostru din Buila, s-a schimbat in Fagaras, apoi in Herculane, ca sa fie pana la urma cea mai buna alegere: Tzarcu-Godeanu-Cernei.

Vine vine primavara

De data asta ii al meu (vf Tzarcu care nu s-a dat "batut" in 2 randuri iarna asta)

Oare se indreapta vremea?

Iata-ne sambata dimineatza pe drum spre Caransebes, lasam masina in gara si luam taxi din gara pana in poiana Dacia, iar de aici o luam frumos spre Tzarcu, cu o pauza la Cuntu. Vremea pare minunata, un pic de vand, dar totusi cald. De pe vf Tzarcu o luam spre Godeanu (vf Bodea, vf. Prislop) si ajungem la Raul Ses. Apa ii lata si destul de mare, mai sus de genunchi. Alin propune sa trecem apa echipatzi in bocancii de iarna, suprapantaloni, parazapezi, ii spun ca ne vom uda in bocanci, dar nu prea ma crede, asa ca ne hotaram sa trecem apa :D primul Alin, apoi eu... cu grija sa nu ne ia apa, caci ii mare si are ceva viteza :D Bag un picior, apoi al 2-lea... simt cum apa imi intra in bocancul drept... ii spun la Alin, dar nu stiu daca ma aude, caci sunetul apei este asurzitor asa ca ma concentrez sa nu ma ia apa, intr-un final ajungem pe celalalt mal. Suntem uzi in bocanci amandoi :)) Asta este... si pornim in cautarea unul loc de campare. Gasim o stan, dar este plina de zapada, asa ca punem cortul langa ea, pe zapada. Ne stoarcem sosetele :D papam ceva, dar f putin si ne bagam la caldurica in saci.

Vine valul (cornisa de zapada in Saua Suculetzului)

Yupi... am iesit de sub zapada (pe Culmea Prislopului - puntea de legatura intre Tzarcu si Godeanu)

Maine vom fi acolo (vf Godeanu vazut de pe Capul Prislopului)

Dimineatza strangem "satra" si urcam jumatate de ora, apoi ne oprim pt micul dejun. Urcam muntele Zana si iata-ne pe vf Godeanu (cel pentru care suntem acum uzi la picioare), bucurosi ne intalnim si cu fetele (Daniela si Adela) si mai vedem 2 siluete venind spre vf dinspre Oslea, singurele fiintze umane intalnite in aceasta tura sus pe munte :)

Lumini si umbre

Drumul spre vf Godeanu (piciorul Zana)

Ma umfla vantul

Coboram de pe Godeanu si ceatza... ne ferim langa o momaie mare si dintr-o data vad ca ceatza se risipeste un pic si vf Tucila se intevede. Scoatem repede busolele si vedem 230grade... o pornim spre vf. Avem oricum noroc caci ceatza nu se mai aduna... si mergem linistiti spre Raul Ses, sa-l trecem din nou, de data asta CLAR pe pod de zapada :) In drum vedem si urmele fetelor si stana de mii de stele care le-a fost de adapost cu o seara in urma. Inainte de Raul Ses ne oprim la o sedintza foto, caci covorul de branduse era f ispititor. Trecem Raul Ses... de data asta pe pod de zapada.. muuuult mai bine :D La un momentdat sunt in fatza, Alin tot ramanand in urma din cauza peisajului care-l inbie la facut poze. Vantul bate tare... ma opresc si sta rezemata in betze, ma uit dupa Alin... cand imi vad husa de rucsac pe un petec de zapada... mi-o luase vantul o iau la fuga dupa husa... dar vantul imi duce husa mai la vale... atunci imi dau seama ca este momentul sa ma eliberez si in urmatoarele 2 sec arunc betele din maini, imi deschei rucsacul il arunc si o iau la vale... NOAPTE... ba nu, este doar gluga care mi-a picat pe ochi, cu o miscare rapida mi-o dat jos de pe cap si alerg... alerg... eu pe iarna, husa pe zapada. Husa se opreste... fug mai la vale, ca pe iarba ii mai bine... sunt sub husa... ii bine.. vantul porneste din nou... si imi duce husa la picioare :) o iau repede de jos si o imbratzisez. Ahh... ce dor imi era de ea :) Imi trag sufletul un pic si o iau la deal... vantul ma deranjeaza la cap... duc mana si dau de par... CACIULA... mi-a luat-o vantul... ma gandesc... da-o in colo, am gluga, arunc o privire, nu o vad si o iau in sus. Hai sa imi pun gluga pe cap... he he uite caciula :D era in gluga, am dat-o jos deodata cu gluga, dar nu am realizat in viteza pe care o aveam :D Deci vantul nu mi-a furat nimic, doar m-a pus la mai multa miscare. Urc la ruscsac si ajunge si Alin care nu a vazut nimic din cele intamplate si vazandu-ma ca vin de jos ma intreaba linistit: "ai gasit un izvor?" :)) Ne prindem mai bine amandoi husele pe rucsac si urcam vf Olanelor dupa care vf Dobrii si campam sub vf Cailor, deja am ajuns in Cernei :)

Covorul asta-l vrea acas'

Raul Ses descatushat

Brandushe cacalau (pe creasta Cernei)

Norii defileaza de 1 Mai

Dormim bine, defapt f bine si mult, ne trezim, papa bine, si plecam la plimbarica spre Prisacina. Ocolim vf Babei, si urcam pe Vlascul Mare si Mic. Vantul bate si azi destul de puternic. Alin imi sugereaza sa imi dau jos husa de rucsac ca numai mi-o flutura vantul, eu nu vreau, apoi imi spune din nou... pana la urma hotaras sa o dau jos :P Si surpriza... vantul m-a tot urmarit de ieri si abia a asteptat sa imi dau husa jos, ca sa imi fure izolirul :)) De data asta chiar m-a facut, pt ca nici nu am observat cand mi l-a furat, doar m-am trezit ca nu-i mai pe rucsac.

Iarna si primavara pe un singur munte

Primavara la ea acasa (M-tzii Mehedintzi)

Eu si motzorzoiu' (pe mult doritul varf, Vlascu Mare)

Campam pe valea Prisacinei, langa un izvor, niste capitze de fan, pomi in floare :) facem focul, o supica si un pireu de cartofi inbunatatzit :). De dimineatza fac un pic de plaja, nu multa ca vantul inca imi da tarcoale :D si imi fura caldura soarelui. Plecam in plimbare, trecep pe la biserica din Dobraia, unde niste tzarani in opinci ii vopseau acoperisul, apoi coboram la Cerna, a carei vale vuia din cauza prezentzei umane. Luam stopul pana in gara, papam niste mici, apoi iar stopul pana in CS in gara de unde recuperam masina.

Anotimpul indragostitzilor

Obelisc mioritic

Ia sa ma incalzesc un pic

Camping de vis (pe valea Prisacinei)

Arjana farama de rai

PS: de 1 mai bocancii erau deja zvantatzi :D sosetele speciale de trekking si-au facut datoria, nici o besica, uscare si vetilatie rapida :D Suntem multumiti de sosetele noastre :P Si un pic de reclama: http://www.mormota.ro/?alm=4&tart=99&id=3&catidd=33 ... sosetele Mund ieftine si bune :D noi vi le recomandam :D si nu numai in caz de inundatzii ;))

No comments: