Sunday, 18 October 2015

Baile Tusnad - lacul Sf Ana 18oct

Daca sambata am fost lenesi... cum am putea fi duminica mai harnici?
Aveam in plan cursa cu obstacole de la lacul Noua, Brasov Heroes, dar am profitat de vizita bunicii si am dormit asa de bine pana pe la 10, apoi mic dejun... rucsaceii si la drum... spre Baile Tusnad. Nu mai era timp de eroi la noi in program.

O gura de apa minerala de la Tusnad
Dupa o lunga calatorie de fix 1h parcam langa izvoare. Face plinul la bidoane cu apa minerala acidulata, pastram un bidon cu apa plata de Brasov pentru Radu si o pornim spre lacul Sfanta Ana.
Traseul spune 3ore... ne uitam la ceas... aproape 12:30 + 3h + 3h... nu prea ne ramane timp de savurat...  caci bunica are tren la ora 20. Hmmm... hai ca vedem cum facem... si o pornim la drum. 
Stiam de acasa ca exista un drum de masini pana la lac, am si vazut indicatorul, dar noi am plecat in excursie, nu la plimbare cu masina...totusi lui Alin ii vine ideea salvatoare... sa se intoarca el dupa masina in alergare si sa se intoarca cu masina. 
Dupa ce m-a vazut pe mine si pe Vlad ca facem trenuletul cu un bat, Radu a facut si el cu Alin, apoi a vrut sa se tragea singur de bat :))) 
Vlad porneste din nou la drum cu viteza de bebelush, dar Radu care vrea si el "pe poteca", ii da viteza lui Vlad. Si uite cum joaca incepe. Vlad si cu mine mergem mai repede in fata, fie sa ne ascundem, fie sa cautam seminte de jir... fie sa alergam un pic. In timp ce bunica vine in ritmul ei, iar Radu nu se lasa convins de Alin: "nu rucsac, nu rucsac!". 

Pauza de papanasi
Urcam prin padurea strabatura de razele soarelui, pe poteca ce serpuieste pana pe marginea craterului fix  in 2h30min, ca pe marcaj. Desi nu credeam, dar totusi am urcat mai bine de 500m diferenta de nivel. De aici inca 20-30min pana la cabana. De la cabana Alin se echipeaza de alergare pana la masina, iar noi o luam incet spre lac. Ajunsi la lac suna Alin... o fi vazut un urs? de ce suna atat de repede? A ajuns la masina in 25min :))) 

Oglinda oglinjoara cine-i cea mai frumoasa din tara? Ana... lacul Sf Ana 
Cati pesti sunt in lac
 Preferam sa savuram peisajul de la lacul Sf Ana, promitem sa mai venim cu bicicletele aici si sa vedem si Tinovul Mohos. Acum ar fi fost prea pe fuga ambele si nu ne-am fi bucurat de lac suficient. 
La final am dat o tura de alergare in jurul lacului, sa fie vreo 1.5km... traseul foarte frumos de bicicleta pentru cei mai mici, iar pentru cei mai mari.... cautam mai mult :)
As sta aici o ora

Bunica ne imbie la prajitura cu mere

Pe butuc


Cu siguranta vom reveni, desi lui Vlad i s-a parut cam lung drumul... 1ora cu masina?!?!?!?! Pe noi ne bufneste rasul si ii povestim cam cat faceam noi cu masina cand mergeam la munte din Timisoara, dar Vlad nu se lasa impresionat... 

No comments: