Sunday 13 June 2010

Sub cerul instelat la Calcescu 12-13 iun


Ne doream o tura de antrenament pentru Olympus Marathon si ne-am tot gandit unde putem merge sa urcam cat mai mult diferenta de nivel. La Alin i-a venit idee transfagarasanului, dar mie mi-a zburat imediat gandul la transalpina, ca-i mai aproape.
Incercam sa ademenim lumea la alergat, dar toti vor la plimbare cu dormit la lacul Calcescu. Ne remodelam deci planul: alergam pe transalpina si apoi urca si noi la Calcescu ca sa ne petrecem seara la foc cu trupa. Zis si facut!

Trecand Lotru

Ar prinde bine o actiune de ecologizare aici

Vineri seara plecam din Timisoara si ne oprin la Groapa Seaca pentru un somn la racoare. Lumea isi monteaza corturile, in timp ce noi ne montam rapid patul in masina. Cand noi dormeam bine pe racoare, apar in zona si hoinarii cu bicicletele cocotate pe masina. Avem sa ne vedem cu ei doar dimineata, cand am facut ochi.

Bzzz...

Hopa... ajungem si noi acusi

Calcescu

Caldarea Calcescu

Fiecare porneste pe drumul sau: hoinarii pe biciclete pornesc intr-o tura mareata: creasta Latoritei si Capatanii cu legatura prin muntii Parang. Trupetii plimbareti pornesc spre lacul Calcescu, iar noi, alergatorii, pornim spre saua Stefanu. Este destul de cald si avem impresia ca abia alergam la deal.
Alergam fara pauza pana la izvorul de la stana, unde abia asteptam sa ne racorim. Surpriza neplacuta a fost sa vedem ca izvorul nu curge. Asadar rapid am pornit din nou in alergare: barem curentul de aer produs prin alergare sa ne racoreasca.
Alin alearga fara pauza pana sus in sa, in timp ce eu ma opresc sa ma racoresc la in parau. Sus in sa povestim cu 3 motociclisti pe care ii indrumam sa o ia pe urmele hoinarilor, apoi facem cale intoarsa la masina, la Obarsia Lotrului.

Locul nostru de bivuac

Generatii de turisti!!! Generatii de gunoaie!!!

Dormim la foc

Fotografii se trezesc de dimineata

Coboram in alergare usoara din saua Stefanu la masina, incarcam bateriile, schimbam bagajele si pornim spre lacul Calcescu. Dupa o ora de marsaluit pe forestier ni se face cam somn si ne oprim 1 ora sa dormim la umbra unul brad, apoi continuam ascensiunea.
Ajunsi la o trece peste apa fara podet studiem daca putem trece apa pe bolovanii imensi sau trebuie sa ne descaltam. Alin se apleaca pe un bolovan si GPS care statea prins la brau se desprinde si cade in apa involburata a Lotrului. In zadar a facut Alin cateva bai in apele reci, caci GPS a disparut. Vazand ca nu avem ce face, ne continuam drumul spre lac. Alin tot cu gandul la GPS hotaraste ca va veni saptamana viitoare echipa cu costum de neopren sa-l caute.

De la Zanoaga in sus spre creasta

Mai un pic si suntem in sa


Floricele

La Calcescu hotaram sa dormim afara din cauza lenei acute de a monta cortul. Stam la foc, povestim si servim un vin cu branza fratuzeaca aduse de Ciula cu ocazia intineriri sale (La multi ani! Alinu'le).


Un fel de Sfinx din Parang

Plimbare pe racoare

Dimineta suntem cei mai matinali. Dormind afara, lumina zilei ne da trezirea dis-de-dimineata. Cum nu prea avem ce aduna si ce rucsaci sa facem... luam micul dejun si o luam la pas, tocmai cand incep sa faca ochi si ceilalti.

Gradinita de flori

Va este cald? Haideti la o baie!

Pe unde am alergat sambata

De la Calcescu facem o plimbare pana deasupra de lacul Zanoaga si urcam in creasta principala in saua Piatra Taiata. Urcam varful Coasta lui Rus, de unde prindem muchia ce coboara in pasul Groapa Seaca si coboram pe ea pana in Saua Huluzu. Din Huluzu o luam pe traseul ce duce la Obarsia Lotrului si pe drum, cu gandul la iarna ce vine, culegem niste muguri de brad pentru ceai.

Unde o fi GPS-ul?

Nu-i aici!

Dupa cateva zile Alin revine in zona impreuna cu Duba si cauta GPS-ul, dar fara succes

4 comments:

Florin said...

Excelent blog cu informatii foarte utile si imagini frumoase! Bravo, tine-o tot asa si cu muntele, dar si cu scrisul!

Catalin said...

Nu m-am gandit niciodata la paralela "generatii de turisti - generatii de gunoaie", dar ai dreptate din pacate

Alin said...

La Multi Ani! si voua si sa vi se implineasca dorintele si aspiratiile!

ioan said...

Nice, cand ai conditie fizica sa alergi pe astfel de trasee, poti vedea o multime de lucruri intr-un timp atat de scurt! Cu bicicleta nici nu mai zic, faci creasta Capatanii imediat... Ar trebui sa incerc si eu varianta pe doua roti :D