Sunday, 15 May 2016

Cabana Piatra Mare - 14 mai

Este grea viata in Alpii romanesti. Vrei si tu sa mergi la cabana cu cei mici, ca sa nu ai foarte mult de mers intr-o zi, dar ce crezi ca prinzi loc? Evident ca nu! Planul meu era sa urc sambata cu cei mici la cabana Piatra Mare, sa dormim acolo, duminica sa urcam pe varf si apoi sa coboam acasa. Miercuri locurile erau toate ocupate, asa ca ne-am rezumat la o singura zi: sambata urcam si coboram de la cabana.

Vara asta se anunta dezastru in Piatra Mare si in zona Dambu Morii :(
 Luam cu noi si fetele de la etajul 4 si pornim la drum. Ne intalnim si cu Andu de la gradi, care avea de gand sa urce doar pana la cascada, dar vazandu-ne pe noi a urcat si prin canion. Cat despre cabana, parintii lui au fost mai greu de convins :)
La intrarea in canion

Caravana din canion

La iesire din canion ne intampina soarele

Vlad ne propune un picnic
 La iesire din canion facem un picnic la soare. Daca pana aici am mers ca melcul (3ore), de aici mergem incet, dar sigur si in 2ore suntem in cabana la ceai. Vlad a urcat singur pana la cabana, cu greu, ca totusi 1000m dif de nivel la nici 5ani, sunt comparabili cu vreo 2-3mii la un adult.
Baietii pe podet

La cabana, la joaca
 La cabana buna dispozitie, ciorba si ceai. Apoi la vale... Vlad alearga vreo 300-400m voios, dupa care se da batut, cei 1000m isi spun cuvantul. Asa ca Radu alearga la vale si Vlad se odineste in rucsac :D
Un pic de vant, grindina si ploaie, dar padurea ne fereste bine de toate relele si cand ajungem la Dambu Morii soarele se arata din nou.
Unii pleaca: noi, altii vin: magarushii

Facem cunostinta

Trupa de azi
Ziua se termina cu cina la fete.

1 comment:

Unknown said...

felicitari pt tura si pentru blog!
Sunteti o familie frumoasa!
Nutu